Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Moto klub Rokovnjači v Avstriji

Zadnji vikend v maju je rezerviran za vikend izlet in širjenje razgledov v okviru strokovne ekskurzije, ki jo je letos pod svoje okrilje prevzel Hutko. Kot navdušen blatni dirkač, nas je povabil v ekipo spremljevalcev v pomoč pri pripravi motorja, zdravih obrokov, masaže in osebne higijene na dirki vseh dirk Erzberg rodeo v sosednji Avstriji.


Erzberg je rudnik oz kamnolom, ki se nahaja na Štajerskem, v osrednje-zahodnem delu Avstrije, 60 km severozahodno od Gradca. Erzberg predstavlja največje zaloge železove rude v Avstriji, rudnik proizvede okoli 2.153.000 ton železove rude na leto. Rudnik si bomo ogledali ob naslednjem obisku, smo si obljubili, tokrat smo imeli zares veliko drugega dela... V Erzebergu se je namreč odvijala  najtežja enodnevna hard enduro dirka na svetu na zelo zahtevnem terenu in z izjemno konkurenco. Sama dirka je popolnoma nepredvidljiva, kot so nepredvidljivi tudi drugi dejavniki, ki se na tekmi odvijajo (vreme, stanje motorja, vzdržljivost tekmovalcev ...). Na Erzberg Rodeo se vsako leto poda 1.800 motoristov, prijave za dirko vsako leto organizatorji razprodajo v le nekaj urah! Od 1.800 se jih na nedeljsko dirko skozi kvalifikacije uvrsti 500 nahitrejših. O samem obsegu dogodka ni vredno izgubljati besed, saj bi z besedami težko opisal razsežnosti prizorišča in dogajanja, za lažjo predstavo pa povem da je za prevoz obiskovalcev po kamnolomu organizirana avtobusna linija.

 

Na štartni listi smo našli 7 pogumnih Slovencev, med njimi sta bila tudi dva Rokovnjača: Matic Pošebal iz Trnjave in Jani Lukman iz Šentvida, katerima sicer ni uspela uvrstitev v nedeljsko dirko, sta pa oba dosegla zavidljive rezultate. Predvsem pa sta s pametno vožnjo ostala nepoškodovana. Oba si zaslužita čestitke za nastop na tako veliki in težki preizkušnji!

Oglejte si tudi