Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Mladi nogometaši ŠTD Rafolče pridno trenirajo

ŠTD Rafolče skrbi tudi za mlade. Nogomet v Rafolčah se igra že od ustanovitve športnega društva pa vse do danes, saj ga igrajo mladi in starejši. Zagnani mladi trener Miha Breznik pravi, da je nogomet postal srce mladine v KS Rafolče in okolici. S prvimi treningi so pričeli leta 2013 in v pretečenem letu je napredek več kot očiten. Otroci ne tekajo le brezglavo na žogo in pred sabo ne vidijo le gola, ampak spremljajo igro, odigravajo akcije in jih uspešno zaključujejo (celo proti starejši futsal ekipi!).
Ekipa Rafolč ima tudi mlado futsal ekipo, ki jo sestavljajo fantje in punce starosti 14 – 22 let, ki pridno, večkrat na teden trenirajo na Rafolškem igrišču. Kmalu so s svojo igro navdušili najmlajše,  igrati pa jim žal niso dovolili, zaradi nevarnosti poškodb. Mihi Brezniku je na misel prišla ideja o individualnih treningih za najmlajše. Uresničil jo je nekaj mesecev kasneje, ko je prejel izkušnje s svojih lastnih treningov. Pomagala mu je Lara Puc, ki je znala ukrotiti malce glasne nadobudneže. Treningi potekajo enkrat tedensko, načeloma ob petkih, ob odsotnosti pa ob nedeljah. Miha opravlja treninge prostovoljno. Na njih se izvajajo različne vaje s pomočjo stožcev, vrvi, markirk in vsega podobnega kot v nogometnih klubih. V povprečju sodeluje  6-8 otrok, občasno pa tudi do 15. Starost otrok je vse od 8 pa do 11 let.

 

V začetku letošnjega leta so mladim pripravili manjše presenečenje. S pomočjo ŠTD Rafolče in Franca Colneriča, trenerja starejših mladih in sodnikom, so otrokom kupili oštevilčene majice, drese z napisom ŠTD Rafolče. Organizirali so tudi tekmo na vaškem nogometnem turnirju.

 

V prihodnosti bo Miha poskušal poiskati pomoč še drugih klubov in organizirati tudi prijateljske tekme,  ker otroci potrebujejo tudi prave izkušnje s tekem in ne samo treninge. 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi