Logo MojaObčina.si

Lukovica

JUTRI
2°C
-2°C
TOR.
3°C
-2°C
Deli
2109

Prvi vikend v septembru na Vikend odprtih vrat v Lukovico

Prvi septembrski vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije vas od petka do nedelje, od 1. do 3. septembra, v Lukovici zapeljuje z raznoterimi prikazi, doživetji in preizkušnjami.

Pravočasno se prijavite za šahovsko simultanko z velemojstrom Matejem Šebenikom in šiviljsko delavnico za otroke vseh starosti, ki jo pripravlja Ekološka domačija Plahutnik, »Razgledi z Vrha«. Pripeljite mlade na preventivne prikaze in preizkušnje vožnje z malimi električnimi trial motorji v Avto-Moto društvo Lukovica! Kmetija Pr' Matožet vabi v Krašnjo na delavnico peke kruha v krušni peči in pokušino drobnega peciva, KUD Fran Maselj Podlimbarski pa na ogled muzejske zbirke v Pavletovi hiši, srečanje pevcev ljudskih pesmi in nedeljski Sprehod skozi Krašnjo s predstavitvijo preteklosti vasi in prikazom gašenja s staro brizgalno. Gostilna in pizzeria Furman bo goste, ki bodo prišli na sobotno kosilo, za sladico s kočijo popeljala po Lukovici. Turistično društvo Preserje pri Lukovici pripravlja doživetje ob Gradiškem jezeru. Na druženje s konji pa vas v Trnjavo vabi Športno konjeniško društvo Bregar, ki tudi letos pripravlja posebni nedeljski program. Ne zamudite strokovno vodenih ogledov poskusnega sadovnjak Brdo pri Lukovici in obiska sadjarske tržnice. Na brezplačen voden ogled po čebelarski poti in degustacijo medu vas vabi Čebelarska zveza Slovenije. Društvo za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine – Skrinjca vam bo v soboto pripravilo jutranjo kavico, vas popeljalo v svet recitalov in likovnih del. Tudi člani likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica vabijo na ogled razstave svojih likovnih del v Pungartnikovi hiši, hkrati pa samo za vas pripravljajo delavnico slikanja na kamen.

 

 »Z dogodki, kot so Vikendi odprtih vrat, lokalnim turističnim ponudnikom ne omogočamo samo to, da svojo kakovostno ponudbo, ki je plod znanja, izkušenj in tradicije, pokažejo čim večjemu številu obiskovalcev, ampak s tovrstnimi sodelovanji še bolj intenzivno razvijajo svoje dejavnosti in s tem bogatijo turistično ponudbo domačega kraja in širše. Razvojni center Srca Slovenije jim je pri tem v veliko podporo, saj skrbi za usklajeno komunikacijo in za krovno promoviranje turistične ponudbe širši javnosti,« je o namenu prireditve, ki je zasnovana tako, da lahko prav vsak obiskovalec najde nekaj zase, dejala direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, Aleksandra Gradišek.

 

Najboljša vikend doživetja za družine, pare in navdušene posameznike vas čakajo tudi med 25. in 27. avgustom v Moravčah ter med 8. in. 10. septembrom v Šmartnem pri Litiji. Obiskovalci katega koli ponudnika, ki sodeluje v Vikendih odprtih vrat v Srcu Slovenije pa lahko sodelujete tudi v nagradni igri za družinski piknik na drevesu za 4 člansko družino v Pustolovskem parku Geoss. 

 

Podroben program dogajanja Vikendov odprtih vrat in predstavitev sodelujočih turističnih ponudnikov poiščite na www.srce-slovenije.si/turizem/vikendi.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Avtocenter Valjunec