Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Motoristi smo med vami

Ob pričetku motoristične sezone člani AMD Lukovica pripravimo preventivni dogodek, z namenom širjenja ozaveščenosti v prometni varnosti vsem udeležencem, predvsem pa motoristom. V ta namen povabimo inštruktorja policista na motorju, motorista reševalca, AMZS, prostovoljna gasilska društva iz okolice in seveda vse mopediste in motoriste k udeležbi na poligonu.

Na parkirišču pred objektom Avto Kveder v Lukovici, nas je tudi letos gostil naš podpredsednik društva Marjan Kveder, za kar se mu ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo. Policist na motorju je pripravil krajši poligon z zahtevnimi manevri, se posvetil vsakemu posamezniku in z navodili pomagal k izboljšanju vožnje. Tako se je na poligonu skozi celo dopoldne zvrstilo prek 15 udeležencev, za katere upamo trditi, da so pridobili nova znanja in izkušnje. Ostali obiskovalci so se lahko preizkusili v pravilnem izstopanju iz prevrnjenega avtomobila, zavezovanju otroka v sedež, simulatorju vožnje, najmlajši pa na ločenem poligonu s kolesi oziroma električnimi avtomobili in trial motorji. Policisti iz PP Domžale so predstavili svojo opremo in delo z njo, prav tako so na ogled svoja vozila in opremo postavili člani PGD Lukovica in Prevoje, motorist reševalec iz RP Ljubljana pa je prikazal nudenje prve pomoči poškodovanemu motoristu.

Sejemska nedelja nam je bila naklonjena tako z obiskovalci kot tudi z vremenom, saj v času prireditve ni bilo dežja. V upanju na večjo udeležbo predvsem okoliških motoristov v naslednjem letu, trkamo na vest vsem udeležencem v prometu, naj v teh mesecih še posebno pozornost na vsakdanjih poteh posvetijo najbolj ranljivim – pešcem, kolesarjem, mopedistom in motoristom.

 

Oglejte si tudi