Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Novo leto, nov občni zbor, novi načrti za ČD Lukovica

Zadnji petek v januarju je že tradicionalno rezerviran za občni zbor v Čebelarskem društvu Lukovica in tudi letos je bilo temu tako.  Zbrali smo se v gostišču Čebelica na Brdu z namenom, da pogledamo, kaj vse se je dogajalo v letu 2016, kakšni so načrti za leto 2017, si izmenjamo izkušnje in se pogovorimo o čebelarski problematiki.
Občni zbor je otvoril predsednik društva Mitja Nakrst, ki je zbrane pozdravil in predlagal, da vodenje občnega zbora prevzame mag. Trajče Nikoloski. Sledila so poročila, ki so zajemala delovanje, aktivnosti, birokratske in finančne podatke. Spregovorili so tudi gostje, ki so našli le pohvalne besede za opravljeno delo in sodelovanje. Z novim letom pa se je zamenjal tudi oskrbnik društvenega čebelnjaka na Brdu. Številna leta je vzorno in skrbno za čebelje družine, za čebelnjak in okolico skupaj z ženo Joži skrbel Anton Cirer. Čebelnjak je v času, ko sta ga upravljala zakonca Cirer, bil vzor številnim čebelarjem, čebele pa zdrave in vedno polno naseljene. Vse čebele je g. Cirer podaril v oskrbo naslednjemu oskrbniku. Čebelnjak je po sklepu upravnega odbora društva prevzel Mitja Nakrst.
Občni zbor se je zaključil z dobro voljo in številnimi načrti za prihodnost: med drugim bomo še naprej vsako prvo sredo v mesecu izvajali debatne večere, v čebelnjaku pa se v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije že preureja soba, ki bo zagotovo velika pridobitev za čebelarje in občane Lukovice. O novih pridobitvah bomo še pisali v prihodnjih številkah Rokovnjača.

Tajnica ČD Lukovica

Katja Nakrst

Oglejte si tudi