Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

15 motorjev Venezuelskega gospodarstva

Iz veleposlaništva Bolivarske republike Venezuele, latinskoameriškega socialističnega raja, smo na Občino Lukovica dobili sporočilo, v katerem navajajo najnovejšo usmeritev države Venezuele in možnosti sodelovanja s podjetji iz naše občine.

Namen projekta 15. motorjev venezuelskega gospodarstva je prehod iz naftnega gospodarstva v produktivno gospodarstvo. Venezuela želi sama ustvarjati izdelke iz surovin, ki se nahajajo v njihovi državi, za uresničitev tega cilja pa potrebujejo znanje, tehnologijo in industrijo, ki jo iščejo v tujini. 

 

Vsi podjetniki, ki se vidite v projektu, kontaktirajte venezuelsko veleposlaništvo, ocenjevanje primernosti in ostalo sodelovanje bo vodeno iz strani veleposlaništva.

 

PREHRAMBENA INDUSTRIJA

Strateški cilji novo opredeljene prehrambene industrije so zagotoviti prehransko neodvisnost in s tem zmanjšati uvoz živil, spodbujati živinorejo ter ribištvo, ustvariti učinkovito distribucijsko mrežo in izobraziti kvalificirano delovno silo s področja kmetijstva.

 

FARMACEVTSKA INDUSTRIJA

Cilj je lastna proizvodnja, ki bo potekala v tesnem sodelovanju z indijskimi in kitajskimi podjetji.

 

INDUSTRIJA

Osišče gospodarstva potrebuje ponoven zagon bolj ali manj v vseh panogah. Tekstilna industrija, metalurgija, avtomobilska industrija, steklarstvo in kemična industrija so osnova za raznovrstno gospodarstvo.

 

IZVOZ IN NOVE OBLIKE DEVIZ

Glavni izvozni produkti so kakav, kava in nafta, sedaj se pridružujejo še predelava rudnin, kot so granit,zlato in koltan. Cilj je lastna obdelava in izvoz.

 

SKUPNO GOSPODARSTVO

Cilj je širiti nove oblike podjetij in lastniških struktur. Mala in srednje velika podjetja usmerjena v zaposlovanje mladih z inovativnimi pristopi in iz različnih panog.

 

INDUSTRIJA OGLJIKOVODIKOV

Spodbuja se nastanek mešanih podjetij, ki bi v sodelovanju z državnimi zmanjšala odvisnost od nihanja cen surove nafte in zemeljskega plina na mednarodnem trgu.

 

PETROKEMIČNA INDUSTRIJA

Spodbuja se raziskave in izboljšave proizvodnih procesov industrije, ki potrebuje alternativne rešitve za dosego okoljskih standardov.

 

RUDARSTVO

Spodbuja se razvoj infrastrukture za izkop rudnega bogastva v skladu z načeli sonaravnega razvoja.

 

TURIZEM

Turizem naj bi bil v 2019 druga največja dejavnost, saj naj bi predstavljal kar 9% bruto družbenega proizvoda. Peščene plaže, Angelski slap ali pa strele v Catatumbu naj bi privabile ljudi iz celega sveta.

 

GRADBENIŠTVO

Usmeritev je posodobitev obstoječe infrastrukture in izvajanje velikih projektov, ki so v 2015 v uporabo predala milijon opremljenih stanovanj.

 

LESNA INDUSTRIJA

Glavna cilja sta proizvodnja za domače potrebe in in izvozno naravnan sektor.

 

VOJAŠKA INDUSTRIJA

Cilj je zagotoviti proizvodno neodvisnost in lastne strateške rešitve.

 

TELEKOMUNIKACIJE IN INFORMATIKA

Večja povezljivost za manj denarja in interaktivno šolanje sta glavna strateška cilja.

 

JAVNO IN ZASEBNO BANČNIŠTVO

Mikrokrediti omogočajo vsem ljudem zagon obrti ali nakup z nizkimi obrestmi. Cilj je stabilizacija finančnega okolja.

 

PREHRANA IN STRATEŠKA INDUSTRIJA

Povezovalni člen med ostalimi motorji bo strmel k sodelovanju z ljudstvom. Cilj je raznovrstnost  in neodvisnost venezuelske ekonomije.

Oglejte si tudi