Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

5. vaško srečanje Krajevne skupnosti Rafolče

Se še spomnite 4. vaškega srečanja junija 2009? Tudi takrat je bilo zelo vroče, otroci in malo večji otroci so se spuščali po politem polivinilu, nekakšnem toboganu, zabavali smo se na težkih preizkušnjah in nekateri so na koncu celo zaplesali po mizah. Vsa nadaljnja leta pa nam je vedno bolj nestabilno vreme vsako leto zagodlo in tudi kaka prestavitev se ni obnesla.
Ko so vremenarji letos napovedali nekaj dnevno lepo vreme, so se oglasile kosilnice in vodstvo Športno turističnega društva (ŠTD) Rafolče in KS Rafolče se je na hitro odločilo organizirati 5. jubilejno vaško srečanje v nedeljo, 16. junija 2013. Po 11. uri so se pričeli zbirati vaščani, nekdanji vaščani in novi vaščani  vasi Straža, Dupeljne, Vrhovlje in Rafolče, tokrat na športnem igrišču ŠTD Rafolče. Štiri leta je že ena olimpiada in  krajani so se spet veselili ob znanih obrazih, novi vaščani  pa so se spoznavali  s staroselci.

Mamice, očiji, dedki in babice so se veselili z veliko množico otrok, ki so kazali namero, da se za slovenski rod še ni za bati, da bi zginil. Zaradi hude vročine je organizator pripravil vodni tobogan in kar navadno škropilo, da so otroci uživali ob prijetnem hlajenju. Zabavali pa smo se tudi ob zanimivih igrah kot so skoki v vrečah, hoja večih naenkrat na drsečih smučeh, itd.,  višek pa je bil dosežen, ko sta se pomerili najprej ženska, nato pa še moška ekipa v tradicionalnem spopadu "ta vas" in "una vas" v vlečenju vrvi. Za bolj umirjene  pa je bilo zanimivo metanje podkev. Obiskovalci so uživali ob prijetnih pogovorih pod šotorom ob žuborenju Vrševnika in prijetnem vetriču.

Organizator srečanja se zahvaljuje vsem udeležencem za veselo druženje in vsem, ki ste kakorkoli pomagali. Naslednje leto pa vas vabimo v še večjem številu na 6. srečanje in proslavo 10. obletnice ŠTD Rafolče.

Vabimo pa vse ljubitelje hoje in lepih naših malo višjih krajev, da se pridružite pohodniški sekciji, programe pa ste dobili na dom.

Oglejte si tudi