Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Mucek se giba: vadba za najmlajše v Hotedršici

V Športnem društvu Hotedršica si že vrsto let prizadevamo širiti kulturo športa, zato krajanom Hotedršice in drugim zainteresiranim omogočamo udejstvovanje v različnih športnih aktivnostih. Še posebej pa si prizadevamo nad športom in gibanjem navdušiti že najmlajše, saj verjamemo, da je to odlična popotnica v odraslo življenje.

Za predšolske otroke stare od 2 do 6 let v Športnem društvu Hotedršica zadnjih nekaj izvajamo gibalne urice, ki smo jih poimenovali Mucek se giba. Enourna tedenska vadba večinoma poteka v večnamenskem prostoru v Stari šoli, pa tudi v bližnji okolici, na športnem igrišču in na igralih v peskokopu. Z vadbo Mucki urijo svoje gibalne spretnosti, premagujejo različne poligone, se spoznavajo s skupinskimi igrami, ki temeljijo na pravilih in dogovorih ter rokujejo z različnimi športnimi orodji in pripomočki kot so obroči, stožci, stepi, žoge, baloni, kolebnice, ipd.. Poleg tega se udeležujejo tudi dodatnih mesečnih dejavnosti društva, ki se odvijajo v okolici Hotedršice, npr. orientacijski pohod, čutna pot, nočni pohod z lučkami, spoznavanje osnov borilnih veščin, udeležba na Teku prijateljstva, pomoč pri čistilni akciji, ogled lutkovne predstave, sankanje in vodne igre.

V društvu se bomo še naprej trudili, da bodo otroci pridobili čim bolj pestro in široko paleto gibalnih izkušenj, saj ima to pomemben vpliv na otrokov razvoj in kasnejše vključevanje v različne športne zvrsti. Mucki so sicer z vadbo za letos zaključili in se odpravljajo na zaslužene počitnice, v jeseni pa vljudno vabimo tudi druge predšolske otroke, da se pridružijo vadbi in na ta način kakovostno zapolnijo svoj prosti čas. 

Oglejte si tudi