Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Policisti v Logatcu niso zaznali porasta kaznivih dejanj ali kršitev javnega reda in miru v katerih bi bili udeleženi migranti

Na Občini Logatec je župan sprejel komandirja Policijske postaje Logatec, g. Miho Ajtnika, pogovarjala sta se o nastanitvi migrantov v Azilnem domu in njihovo prisotnostjo v kraju.


V letu 2023 so policisti PP Logatec v primerjavi z letom 2022, zaznali večjo količino dela in napotitev na dogodke povezane s tujci nastanjenimi v izpostavi Azilnega doma v Logatcu. Policisti zaznavajo vse več klicev vznemirjenih občanov in napotitev na dogodke, kjer so opaženi migranti. Policisti se odzovejo na vse klice in v skladu z veljavno zakonodajo izvedejo ustrezne postopke. Opisana problematika je bila tudi predstavljena vodstvu Policijske uprave Ljubljana, ki se je takoj odzvalo in v Logatec napotilo dodatne patrulje iz drugih enot, za izjajanje nalog policije v povezavi z migranti ter zagotavljanje varnosti. V Logatec so bili na izvajanje nalog med drugimi napoteni tudi policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana, ki ste jih lahko opazili v preteklih dneh.


Kljub povečanem številu dogodkov v povezavi z migranti v Logatcu, policisti niso zaznali porasta kaznivih dejanj ali kršitev javnega reda in miru v katerih bi bili udeleženi migranti. Zaradi povečanega števila migracij in nastanitev migrantov v izpostavi Azilnega doma v Logatcu bodo do nadaljnjega policijske naloge povezane z migranti izvajali tudi policisti iz drugih enot in nudili pomoč policistom PP Logatec pri zagotavljanju varnosti.

Oglejte si tudi