Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Logatec
JUTRI
23°C
11°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Čudovit pohod članov Društva invalidov Logatec na Kofce

V četrtek 16.8.2018 je društvo invalidov organiziral pohod na Kofce, 1480 m visoko planino pod  Velikim vrhom in Košuto.

 Kar lepa skupina  20 pohodnikov se je z avtobusom odpeljala skozi Tržič do Dovžanove soteske, kjer je bila prva  postaja za kratek ogled čudovitih slapov, ki jih je oblikovala narava .

  Ivica, udeleženka na vseh naših pohodih, je postregla z domačo špehovko in jabolčnim pecivom in naša pot z avtobusom se je nadaljevala do Mrzlega studenca (na višini 1200 m). Od tu dalje pa smo zakorakali, po lepi gorski stezici obdani z mogočnimi smrekami do kapelice Janeza Krstnika.  Kapelice, ki je simbol Kofc, na tem prostoru je vse od meseca junija do avgusta vsako nedeljo ob 11.20 uri maša. V nadaljevanju našega vzpona se je lepota gozd končal in odprla se je nova ob vstopu na  planino s pogledom na dom in okoliške vršace.. Razgled je bil res čudovit.

Na vzhodu pogled na pobočje mogočne Košute, proti jugozahodu na  vršace Kamniških alp, Kriške gore do Dobrče. Na zahodu na Julijce s Triglavom in Pokljuko, v bližini pa še na Begunjščico in Stol. Po malo daljšem postanku smo se odpravili še na urico oddaljeno planino  Šija /1528 m/ pod Malim Kladivom. Tam so tržiški taborniki v objektu bivše karavle uredili prijetno planinsko postojanko, ki je izhodišče za pristope na okoliške vrhove Košute.

Ob vrnitvi na Kofce smo si  privoščili še malico, ob pestri ponudbi jedi in njihovih štrukljev po katerih je dom najbolj poznan, je vsak lahko izbral po svoji želji.

Na poti v dolino do visokogorske kmetije Matizovec, nas je čakala kar zahtevna pot po strmini med korenirami in skalami /400 m višinske razlike spusta/, če tudi so noge pekle in kdaj pa kdaj klecnile ni omajalo vedrega razpoloženja v skupini.  Zadovoljni z prehojeno potjo smo vstopili v avtobus in se odpeljali proti Podljubelju in naprej proti domu.

Udeleženci pohoda so se zahvalili društvu invalidov, predvsem pa Olgi Mihevc, za organizacijo in čudovito načrtovano in izpeljano pot pohoda. »Pa kmalu spet na kakšen pohod« je želja vseh udeležencev.

Oglejte si tudi