Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
10°C
4°C
SRE.
12°C
0°C
Deli
3262

Čudovit pohod članov Društva invalidov Logatec na Kofce

V četrtek 16.8.2018 je društvo invalidov organiziral pohod na Kofce, 1480 m visoko planino pod  Velikim vrhom in Košuto.

 Kar lepa skupina  20 pohodnikov se je z avtobusom odpeljala skozi Tržič do Dovžanove soteske, kjer je bila prva  postaja za kratek ogled čudovitih slapov, ki jih je oblikovala narava .

  Ivica, udeleženka na vseh naših pohodih, je postregla z domačo špehovko in jabolčnim pecivom in naša pot z avtobusom se je nadaljevala do Mrzlega studenca (na višini 1200 m). Od tu dalje pa smo zakorakali, po lepi gorski stezici obdani z mogočnimi smrekami do kapelice Janeza Krstnika.  Kapelice, ki je simbol Kofc, na tem prostoru je vse od meseca junija do avgusta vsako nedeljo ob 11.20 uri maša. V nadaljevanju našega vzpona se je lepota gozd končal in odprla se je nova ob vstopu na  planino s pogledom na dom in okoliške vršace.. Razgled je bil res čudovit.

Na vzhodu pogled na pobočje mogočne Košute, proti jugozahodu na  vršace Kamniških alp, Kriške gore do Dobrče. Na zahodu na Julijce s Triglavom in Pokljuko, v bližini pa še na Begunjščico in Stol. Po malo daljšem postanku smo se odpravili še na urico oddaljeno planino  Šija /1528 m/ pod Malim Kladivom. Tam so tržiški taborniki v objektu bivše karavle uredili prijetno planinsko postojanko, ki je izhodišče za pristope na okoliške vrhove Košute.

Ob vrnitvi na Kofce smo si  privoščili še malico, ob pestri ponudbi jedi in njihovih štrukljev po katerih je dom najbolj poznan, je vsak lahko izbral po svoji želji.

Na poti v dolino do visokogorske kmetije Matizovec, nas je čakala kar zahtevna pot po strmini med korenirami in skalami /400 m višinske razlike spusta/, če tudi so noge pekle in kdaj pa kdaj klecnile ni omajalo vedrega razpoloženja v skupini.  Zadovoljni z prehojeno potjo smo vstopili v avtobus in se odpeljali proti Podljubelju in naprej proti domu.

Udeleženci pohoda so se zahvalili društvu invalidov, predvsem pa Olgi Mihevc, za organizacijo in čudovito načrtovano in izpeljano pot pohoda. »Pa kmalu spet na kakšen pohod« je želja vseh udeležencev.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi