Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

O sposobnostih ukrepanja v kriznih razmerah ter Super mestu Občina Logatec na Razvojnih dnevih občin 2023

Razvojni dnevi občin so letos potekali v Laškem, in sicer 19. in 20. oktobra, aktivno pa sta se okroglih miz in predstavitev udeležila tudi župan Občine Logatec Berto Menard ter Damjan Barut, predsednik komisije za ZIR pri SOS. Namen letošnji Razvojnih dnevov občin je bil na eni strani odgovarjati na aktualno situacijo v navezavi na naravne nesreče, po drugi strani pa odgovarjati na izzive, s katerimi se soočajo razvojno naravnane občine.


V okviru prvega dne srečanja so udeleženci dogodka prisluhnili številnim govorcem, med njimi tudi Damjanu Barutu, ki so predstavili izzive ukrepanja ob naravnih in drugih nesrečah. Posvetili so se sistemskemu pristopu obnove in nadaljnjega razvoja prizadetih območij z vidika države, več kot 15 občin pa je predstavilo dobre prakse, izkušnje in sposobnosti reagiranja v kriznih razmerah.

Razpravi o digitalni prihodnosti naših lokalnih skupnosti so udeleženci lahko prisluhnili naslednji dan srečanja, ko so predstavniki pristojnega ministrstva govorili o tem, kako se bodo občine razvijale v digitalni dobi do leta 2030 in kako bo s financiranjem digitalnega razvoja. Župan Berto Menard je v tem delu zbranim predstavil prakso implementacije digitalnih storitev - digitalna orodja, ki se uvajajo v okviru Občine Logatec preko aplikacije SUPERMESTO LOGATEC https://supermesto.logatec.si/

https://supermesto.logatec.si/

https://supermesto.logatec.si/

https://supermesto.logatec.si/

Oglejte si tudi