Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Slovenski šolarji iz Buones Airesa iz Argentine , ki šolanje na slovenski srednji šoli navdušili logaško občinstvo

Logatec sobota 21.julija 2018.

Na povabilo in v organizaciji Pevskega društva Logatec so v soboto 21. julija ob 20.00 v Nadrodnem domu Logatec  abiturjentje  srednje slovenske šola iz Buones Airesa iz Argentine izvedli svojstven kulturni program. Predstavili so se z besedo, pesmijo in plesom. Njihov dom je seveda Argentina, se pa zelo zavedajo slovenskih korenin. Omenjena skupina šolarjev slovenskega jezika in kulture je v začetku julija s svojimi mentorji in spremstvom prišla na že tradicionalen obisk v Slovenijo. Do sedaj so že 47 generacija. Kot skupina se tako imenujejo "RAST LXVII".

Vsako leto se udeležijo posebnega dvotedenskega izpopolnjevalnega tečaja slovenskega jezika, spoznavajnja kulturne in naravne posebnosti Slovenije in obiščejo svoje sorodnike in znance.
Uvodoma jih je v Logatcu pozdravil predsednik Pevskega društva Logatec g.Tone Jerina. Ob koncu pa jim je nagovor zahvale in nadaljne spodbude namenil tudi župan Občine Logatec g. Berto Menard.
Po končanem kulturnem programu je potekalo še veselo druženje ob spoznavanju en drugaega , srečevanju s sorodniki in znanci.

Obljubili smo si, da drugo leto v Logatec povabimo naslednjo generacijo slovenskih šolarjev.


Oglejte si tudi