Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

MePZ ADORAMUS z zlatim odličjem iz Črne gore

Mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca je na IV. Mednarodnem zborovskem festivalu v Črni Gori osvojil prvo nagrado v kategoriji odraslih pevskih zborov, navdušil žirijo in prejel kar 98 točk. Tekmovalno žirijo je prepričal z raznolikim repertoarjem, čistim zvokom, jasno intonacijo in izjemno energijo pevcev.

Po odličnem nastopu na 25. tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem aprila letos, na katerem je Adoramus prejel srebrno plaketo (doseženih odličnih 87,7 točk) se je zbor med 5. in 7. oktobrom udeležil še mednarodnega zborovskega tekmovanja v Črni gori (Herceg Novi). Na tekmovanju je sodelovalo 10 zborov iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Črne gore, slovenske barve pa je pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika zastopal logaški Adoramus.

Adoramus je najprej nastopil na otvoritvenem koncertu festivala, kjer je nastopilo pet pevskih zasedb in publiko navdušil s skladbama Pa se sliš (K. Pahor) ter Laudate Dominum (Marjan Grdadolnik). Naslednji dan je v tekmovalnem programu predstavil program iz različnih časovnih obdobij: G. Palestrina – Sicut cervus, F. Mendelsshon: Richte mich Gott, T. Kverno: Ave Maris Stella, S. Vovk: Ta na solbici.

S skrbno izbranim programom in dovršenim nastopom je zbor navdušil mednarodno  žirijo, ki so jo sestavljali Dragana Jovanović (Srbija), Milislav Sukonjica (Bosna in Hercegovina) in Aleksandra Knežević (Črna gora) ter v kategoriji mešanih zborov dosegel kar 98 točk in s tem osvojil zlato priznanje.

Poleg tekmovalnega programa so pevci sodelovali pri bogoslužju v kotorski škofiji, se srečali s tamkajšnjim škofom mons. Ilijo Janjićem, ki je zboru razkazal najznamenitejše cerkvene objekte v mestu, so ssporočili iz MePZ Adoramus. 

Foto: Klara Kunc 

Oglejte si tudi