Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Likovna razstava Ande in Janeza Ovsca

Likovna razstava v zamenju križa, stekla in akvarela.

Pozno popoldne v petek, 2. oktobra 2020, smo bili priče izjemnemu kulturnemu dogodku  ob skupni likovni razstavi Ande in Janeza Ovsca. Kar nekaj časa je že od tega, ko sta imela v Stekleni galeriji skupno razstavo in pred vsemi zaplesala argentinski tango. Tokrat se Anda predstavlja s serijo razpel (križev) v steklu v kombinaciji različnih lesenih podlag in uporabnemu steklenemu posodju. Janez pa z njemu lastnimi akvarelnimi kreacijami lepo dopolnjuje celotno razstavo.

 

Kot je zapisala Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn avtorica v artefaktih dokazuje izostren občutek za barve, s katerimi steklo le blago tonira, barve pa so prisotne tudi v obliki mehkih, lahko bi rekla akvarelno učinkujočih barvnih madežev. Dela Jolande Ovsec so postavljena v »objem« akvarelov Janeza Ovsca. Akvarel je zanj najbolj izdelana in prepoznavna, vsekakor pa ne edina  likovna tehnika. Avtor nadaljuje s svojo lirično stilizacijsko poetiko, s katero bogati svoj opus, poglablja izraznost in neguje nova motivna izhodišča. 

 

Odprtje razstave je z igranjem na didgeridu (glasbilo avstralskih domorodcev Aboridžinov)  vse prijetno presenetil Urban Brenčič.

 

Celotna prireditev je potekala povsem v skladu s pravili omejevanja okužb Covid19. Razkuževanje, uporaba mask, stoli na ustrezni medsebojni razdalji. 

 

Ogled je bil možen samo do zaprtja javnih objektov skladno z novimi ukrepi Covid19. Ko bo prišlo do sproščanja ukrepov, si bo v nadaljevanju še nekaj časa moč ogledati to posebno razstavo. Razstava je bila omogočena ob sofinanciranju projekta s strani Občine Logatec. Kaj več iz razstave pa si lahko ogledate v priloženi fototeki.

 

Ostanite zdravi in čuvajmo zdravje drug drugemu.

 

Društvo likovnikov Logatec 

Oglejte si tudi