Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
16°C
2°C
JUTRI
14°C
3°C

LIKOVNA KOLONIJA LOGATEC 2021

Druženje likovnih ustvarjalcev je navdušil ambijent Grajskega parka Vitez

Društvo likovnikov Logatec je tudi letos organiziralo že tradicionalno likovno kolonijo Logatec 2021. Glede na dobre izkušnje smo se tudi letos dobili v objemu velikih dreves in prijetne sence Grajskega parka Vitez v Gornjem Logatcu.

Likovna kolonija je potekala zadnji dan meseca julija to je v soboto, 31. julija 2021, ko smo se okrog 9.00 zjutraj  začeli zbirati člani domačega društva in slikarski kolegi prijateljskih društev.

Posebej smo bili veseli lepe udeležbe slikarskih kolegov iz Bleda, ki vedno pridejo v posebej lepem številu. Srečanje smo začeli z okusnim zajtrkom ob katerem smo po dolgem času ( COVID 19) zopet pokramljali  in se nekateri med seboj tudi na novo spoznali.

Uvodoma je vse skupaj lepo pozdravil predsednik Društva likovnikov Logatec  g. Janez Ovsec.

V uvodnem delu je posebej izpostavil zanimivosti in posebnosti Logatca z okolico, še bolj natančno pa Gornjega Logatca. Vse je lepo povabil k prijetnemu likovnemu ustvarjanju in medsebojnemu druženju ter prenašanju medsebojnih izkušenj.

Likovne kolonije se je udeležilo preko dvajset likovnih ustvarjalcev. Tekom ustvarjanja je nastalo vrsta zanimivih likovnih stvaritev. Med njimi jih je bilo veliko njih na  dokaj visokem likovnem nivoju, kar sta pripomogla s svojim mentorskim usmerjanjem slikar Petar Lazarević in Akademski slikar Jurij Kravcov.

Ko se je dan začel nagibati v pozno popoldanske ure se je zaključilo z likovnim ustvarjanjem in pripravilo priložnostno likovno razstavo. Ob tem smo medsebojno ocenili uspešnost likovnega ustvarjanja. Vsekakor se je iz besed in obrazov izkazovalo veliko zadovoljstvo.

Vse skupaj smo zaključili z druženjem ob preizkušanju specialitet Grajskega parka Vitez. Res so nas lepo postregli.. Ob  tem ko smo čakali da nas vse lepo postrežejo, pa nam je na tamburico zaigral in zapel nekaj hudomušnih pesmi Luka Ovsec.  Nenazadnje se moramo posebej zahvaliti za foto spremljanje dogodka g. Primožu Sarku. Obljubili smo si tudi, da se drugo leto zopet srečamo.

Likovna dela so do konca meseca septembra razstavljena v Domu starejših Logatec (Grapovčnik). Vljudno vabljeni k ogledu.

 

Zapisal: Janez Ovsec

Fotografije: Primož Sark

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi