Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

BOŽIČNO NOVOLETNA RAZSTAVA DRUŠTVA LIKOVNIKOV LOGATEC

Tradicionalna božično novoletna razstava logašlih likovnikov nas zopet vabi k ogledu likovnih del s pridihom zime in pričakovanja praznikov.
Konec prejšnjega tedna  je Društvo likovnikov Logatec postavilo v Stekleni galeriji že tradicionalno Božično novoletno razstavo. Na pot  je bila pospremljena s priložnostnim dogodkom, kjer je razstavi na pot in pogled na celoletno dejavnost Društva likovnikov nanizal predsednik društva Janez Ovsec. Povedal je, da se je kljub koronskemu času, dejavnost društva skoraj  nemoteno odvijala naprej v času  prilagojenih oblikah. Posebej uspešno sta bila izvedena spomladanska razstava in tradicionalni extempore. Poleti se je veliko ustvarjalo na prostem, še posebej pa je bila dobro obiskana likovna kolonija Logatec 2021, ki je potekala v Grajskem parku Vitez.

Kulturni dogodek odprtja je pospermil z igranjem na posebno brenkalo in petjm ljudski godec Luka Ovsec. Nastop je pospremil spodbuden aplavz obiskovalcev.

Razstava bo na ogled vse do konca meseca januarja 2022, ko se bo verjetno kot običajno selila na kakšno novo prizorišče.

Likovno društvo se ob tej priložnosti najlepše zahvaljuje vsem podpornikom in zvestim obiskovalcem razstav ter želi lepe in doživete božično novoletne praznike.

Zapisal: J.Ovsec

Foto: Janez Ovsec in  Brane Pevec

Oglejte si tudi