Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

14. Likovni ex tempore Logatec 2018 - Kvaliteta likovnih del je na zavidljivem nivoju

14. Ex tempora Logatec 2018 na temo Gozd, Lepote Notranjske in Ivan Cankar se je udeležilo 56 likovnih ustvarjalcev. Zlata muza je šla tokrat v roke Vesni Arko.
V soboto 12. Maja 2018 , se je iztekel razpis 14. Likovnega extempora Logatec 2018.

Likovna dela je na extempore prispevalo 56 likovnih ustvarjalcev.

Ob tej priložnosti je bila tudi otvoritev razstave vseh likovnih del v Stekleni galeriji Logatec.

Uvodoma je vse obiskovalke in obiskovalce ter  vse likovne ustvarjalce lepo pozdravil predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec , ki je razložil , da so bile za letošnje leto razpisane tri teme in sicer: Gozd, Lepote Notranjske in Ivan Cankar. Posebej je predstavil tudi vse sodelujoče likovnike s posebnim poudarkom na njihovih posebnostih in prepoznavnostih...Posebej je naznačil, da so po svoje vsi zmagovalci, ki so sprejeli izziv in  si zadali za cilj sodelovati na tako zahtevnih temah extempora.

Večinsko so na razstavi sicer prisotne slike in tematika gozda in lepote Notranjske. So pa vsekakor  zelo presenetili z izvirnostjo vsi likovni ustvarjalci, ki so si izbrali temo Ivana Cankarja.

Vsa likovna dela je ocenila posebej imenovana strokovna komisija ( Anamarija Stibilj Šajn - predsednica, Mag.Milena Usenik - članica, Andrej Grom - član) .
Komisija je odločila, da podeli sedem priznanj za kvaliteto ( Danilotu Jerebu, Slavici Štrukelj Kokoravec, Juriju Kravcovu, Mitji Milavcu, Poloni Lazar, Mileni Rupnik in Rajkotu Bogataju).
Odkupno nagrado na temo »Gozd«je podelila  Mariji Strnad za sliko v tehniki akvarela " Mož na sprehodu skoz gozd" in Vesni Arko na temo »Ivana Cankarja«  s slikarskom delom v tehniki olja in  naslovom "Skodelica  kave".
Zlata muza kot najvišja nagrada Extempora pa je bila iz rok župana Berta Menarda podeljena že prej navedeni Vesni Arko….. . Iskrena pohvala in zahvala vsem sodelujočim.

Otvoritev je s kulturnim programom popestril Mešani pevski zbor Objem pod vodstvom zborovodje Marjana Grdadolnika .

Druženje po otvoritvi je potekalo v znamenju ocvirkovke spečene v Kljukcu in domačih dobrot..

Vsa dela so razstavljena in na ogled v Stekleni galeriji Športne dvorane Logatec do konca meseca maja 2018. Prireditev je finančno podprla Občina Logatec in več sponzorjev.

Oglejte si tudi