Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
37°C
19°C
Oceni objavo

JUBILEJNA PRIZNANJA ZA ČLANICE DRUŠTVA UTŽO LOGATEC

V prostorih Osnovne šole 8 talcev so bila 11. maja 2024, podeljena jubilejna priznanja Območne izpostave JSKD Logatec. Na seji upravnega odbora Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Logatec je vodja logaške območne izpostave podelila priznanja dvema njihovima članicama, Ivici Glušič Matko in Vesni Stražišar.

Po uvodnem nastopu plesne skupine Društva UTŽO in kratko podanih poročilih je vodja logaške JSKD Tanja-Pina Škufca, na predlog društva, podelila jubilejna priznanja Sklada: Ivici Glušič Matko Jubilejno priznanje Območne izpostave in Vesni Stražišar Jubilejno priznanje Sveta Območne izpostave.

S podelitvijo priznanj so jima pripravili presenečenje v zahvalo za njuno dolgoletno delo in prispevek k razvoju ljubiteljske ustvarjalnosti ter delovanju društva. Obe prejemnici sta bili ganjeni in počaščeni in sta se po prebranih obrazložitvah iz srca iskreno zahvalili.

Priznanja JSKD Logatec, foto: Marija Oblak

Ivica Glušič Matko je od ustanovitve društva nastopala v vlogi mentorice, recitatorke, vodje delavnic za društvo in širšo javnost ter organizatorke društvenih Hišnih sejmov. 10 let je uspešno vodila ustvarjalno skupino za servietno tehniko. S svojo pozornostjo, toplino in optimizmom je članice navduševala za dekorativno oblikovanje in spodbujala razvoj občutka za lepoto in estetiko. V logaških razstaviščih je s skupino in tudi v sodelovanju z logaško izpostavo JSKD pripravila številne odmevne razstave. Še vedno ja aktivna kot animatorka skupine in vedno pripravljena pomagati pri različnih dejavnostih. Tako je s svojim dolgoletnim uspešnim mentorskim delom pomembno prispevala k razvoju dekorativne ustvarjalnosti in estetike.

Priznanje Ivici Glušič Matko, foto: Marija Oblak

Vesna Stražišar je s svojim dolgoletnim uspešnim mentorskim delom pomembno prispevala k razvoju raznovrstne dekorativne ustvarjalnosti. Pri društvu UTŽO od leta 2012 vodi študijsko skupino Keramika in mozaik, od leta 2013 pa je avtorica in pobudnica vsakoletnih razstav skupine keramika in mozaik. Vodila je tudi druge ustvarjalne delavnice, izdelave punčk za Unicef, šivanja igrač, oblikovanja voščilnic in adventnih venčkov. Vesna predstavlja temelj kulturnega delovanja društva, kjer obiskuje tudi likovno in literarno dejavnost ter nastopa kot recitatorka na javnih recitalih in Prešernovih proslavah UTŽO. Sodelovala je na ustvarjalnih sejmih, izdeluje tudi priložnostna darila in vabila za razstave. Ob 10-letnici Društva UTŽO Logatec je pripravila zbornik društva. Pred tem je Vesna Stražišar aktivno delovala v Društvu prijateljev otrok in mladine z raznovrstnimi ustvarjalnimi delavnicami. Sodelovala je tudi na razstavah Društva likovnikov Logatec, se udeleževala likovnih izobraževanj JSKD Logatec in sodelovala na preglednih območnih razstavah JSKD. Izbrana je bila na regijske razstave JSKD Osrednje Slovenije »Kolaž« (2009) in »Parafraze likovnih del« (2013). Predstavila se je tudi s samostojno razstavo krokijev.

Priznanje Vesni Stražišar, foto: Marija Oblak

Oglejte si tudi