Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

IMPRESIVNOST ČASA, nagrajeni mladinski literarni prispevki 2020

V tednu ljubiteljske kulture (TLK 2021) je logaška izpostava JSKD pripravila video prispevek, v katerem se z branjem literarnih utrinkov svojega doživljanja predstavljajo nagrajeni avtorji lanskoletnega mladinskega literarnega natečaja.  Tema razpisa, ki se je v sodelovanju z mlado logaško pesnico Tino Šajn izoblikovala ob poplavi korona virusa, je k sodelovanju pritegnila devetinsedemdeset logaških osnovnošolcev iz zadnje triade. Devetindvajset izbranih črtic, med katerimi je osem nagrajenih, je objavljenih v zborniku z naslovom Impresivnost časa. Ta zaokroža leposlovno zbirko nastalo v zadnjih dvajsetih letih in je plod mladinskih literarnih natečajev, s katerimi JSKD Logatec vabi mlade v svet ustvarjalnega pisanja.

Prispevek bo predvajan na logaški lokalni televiziji TV-Lep, v petek, 21. maja ob 18. uri, s ponovitvijo v nedeljo 23. maja ob 18. uri.

Objava na YT kanalu bo na ogled do konca leta 2021, na povezavi: https://youtu.be/dbRXsX_BIOY


V projektu BEREMO SKUPAJ je bil na  predvečer tedna ljubiteljske kulture predstavljen tudi kratek tri minutni video s predstavitvijo mladinske literarne dejavnosti na logaški JSKD, objava na spletni strani JSKD, FB in YT kanalih pa bo na ogled do konca leta 2021.

Oglejte si tudi