Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Hvala vsem, ki ste se udeležili akcije čiščenja logaških vodotokov:)

Vodna ujma je v poletnih mesecih močno prizadela velik del Slovenije. Vodstvo Občine Logatec se zaveda tveganja, ki jih povzročajo poplave ter dejstva, da tudi naša občina ni varna pred različnimi naravnimi nesrečami.

Velikokrat radi rečemo, da je bolje preprečiti kot zdraviti in prav s tem namenom se je Civilna zaščita Logatec v soboto, 30. septembra, organizirala veliko čistilno akcijo čiščenja logaških vodotokov, in sicer od vodnega zadrževalnika Mareke do ponora Jačka. Na parkirišču nasproti Upravnega centra Logatec se je zbralo kar 60 prostovoljcev, opremljenih z motorkami, zaščitno opremo, rokavicami, škornji in predvsem dobro voljo.Delo na 4 postajah je potekalo usklajeno in zagnano. Na vsakem koraku se je slišalo brnenje motornih žag in korake prostovoljcev, ki so veje in zelenje odstranjevali iz bregu reke.

Izvedena čistina akcija je bila le uvod v večje aktivnosti, saj bo Občina Logatec v nadaljevanju angažirala ustrezne službe (sekače,gozdarje, itd.), ki bodo izvedli tako imenovani sanitarni posek na brežinah in v samih strugah vodotokov Reka, Črni potok in Logaščica.


Vsem, ki ste se čistilne akcije naših vodotokov udeležili se ISKRENO ZAHVALJUJEMO, saj smo s skupnimi močmi opravili veliko preventivno dejanje v naši lokalni skupnosti.


Civilna zaščita Logatec in Občina Logatec











Oglejte si tudi