Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
17°C
JUTRI
31°C
17°C
Oceni objavo

Gradnja javnega kanalizacijskega sistema v naselju Hotedršica se bo kmalu začela

V petek, 31. maja 2024, je Občina Logatec z izbranima izvajalcema podpisala pogodbi za gradnjo in nadzor nad gradnjo za namen izgradnje javnega kanalizacijskega sistema v naselju Hotedršica. Na podlagi izvedb javnih naročil je bilo za gradnjo kanalizacije izbrano podjetje HIDROTEHNIK Vodnogospodarsko podjetje d.o.o., iz Ljubljane, za nadzor nad gradnjo pa podjetje PROJEKT D.D. NOVA GORICA Podjetje za inženiring, geodezijo, urbanizem in projektiranje, iz Nove Gorice.

Celotno načrtovan projekt izgradnje javnega kanalizacijskega sistema v naselju Hotedršica obsega izgradnjo preko 8 km javnega kanalizacijskega sistema, vključno s 34 odseki gravitacijske kanalizacije in 8 odseki tlačne kanalizacije, z 8 črpališči, in novo čistilno napravo s kapaciteto 800 PE. V sklopu obnove državne ceste Hotedršica je bilo že zgrajeno skoraj 1 km gravitacijske kanalizacije, ki se bo povezala na novozgrajeni kanalizacijski sistem.

Za gradnjo kanalizacijskega sistema Hotedršica, v vrednosti skoraj 4 mio EUR z DDV, je pridobljena odločba o sofinanciranju v višini 1 mio EUR, in sicer iz sredstev Mehanizma za okrevanje in odpornost Evropske unije, na ukrepu: Zeleni prehod - Komponenta Čisto in varno okolje, podukrep: Izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture (C1 K3), Operacija: »Investicije v sisteme odvajanja in čiščenja odpadne vode, ki ležijo na manjših aglomeracijah od 2.000 PE« (C1 K3 IH).

 

Oglejte si tudi