Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Gledališka skupina OŠ 8 talcev je odprla logaško sezono območnih prireditev JSKD

Na Oder mladih – območno gledališko srečanje JSKD se je po premoru zaradi covida prijavila le ena logaška osnovnošolska skupina. Enajstega aprila so na odru Narodnega doma, pred očmi strokovnega spremljevalca, režiserja Mihe Goloba in svojih vrstnikov nastopili igralci skupine Drama queens OŠ 8 talcev Logatec. Predstavo »Naše tri krasne je gledališče« so devetošolci skupaj z mentorico Sergejo Šorli pripravili po knjižni predlogi Nataše Konc Lorenzutti Gremo mi v tri krasne.
Letošnja sezona območnih prireditev Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti se je v Logatcu začela z nastopom gledališke skupine Drama queens OŠ 8 talcev. Predstavo »Naše tri krasne je gledališče« je skupina devetošolcev pod mentorstvom Sergeje Šorli pripravila po knjižni predlogi Nataše Konc Lorenzutti Gremo mi v tri krasne. Igralci so na 11. aprila dopoldan nastopili v logaškem Narodnem domu pred polno dvorano osnovnošolske publike. Po prekinitvi zaradi covida-19 je bila to edina predstava prijavljena na letošnje območno srečanje JSKD Oder mladih. Predstavo si je ogledal strokovni spremljevalec letošnjih območnih gledaliških srečanj, režiser Miha Golob. Po nastopu je v pogovoru z mentorico in igralci predal svoja opažanja, nasvete in spodbude. Pohvalil je dobro mentorsko vodstvo, izbiro vsebine in dramaturško razdelanost likov, prav tako pristno osredotočenost igralcev, suvereno obvladanje prostora in odrsko prezenco ter domišljeno minimalistično scenografijo. Obenem je opozoril še na pomanjkljivosti pri izvedbi, predlagal izboljšave in podal napotke za nadaljnje igralsko udejstvovanje. Omenil je, da predstava vsebinsko in izvedbeno že meji na nivo srednješolskih predstav in skupini priporočil ogled mladinskega festivala Vizije, ki se bo v Novi Gorici odvijal od 20. - 22. maja. Ogled festivala, na katerem je prikazano celotno delovanje mladinske ljubiteljske gledališke dejavnosti je igralcem in mentorici koristna spodbuda in hkrati primerna zaslužena nagrada.

Skupina je čez dva dni predstavo odigrala tudi za zunanjo publiko, pred tem pa  je z njo nastopila še na Otroškem festivalu gledaliških sanj v ljubljanskem Pionirskem domu, kjer je osvojila  priznanje za najboljšo predstavo po izboru otroške žirije in priznanje za najbolj izvirno gledališko predstavo festivala.

JSKD-jevo Državno srečanje gledaliških skupin Slovenje bo letos 8. in 9. junija na Ptuju. Izbor uvrščenih predstav na državno srečanje bo znan predvidoma sredi maja, po izteku vseh območnih srečanj, medtem ko regijska srečanja zaradi majhnega števila prijavljenih skupin v tej sezoni odpadejo.

Oglejte si tudi