Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
16°C
11°C
SRE.
23°C
12°C

Delavnica izdelovanja mozaika

3351
Organizator: Razstava Moja Ljubljanica
Vstopnina: Otroci se lahko samostojno pridružijo delavnici z nakupom vstopnice.
Deli

soboto, 13. oktobra ob 9.30, vabimo otroke k prav posebnemu raziskovanju razstave Moja Ljubljanica in izjemne najdbe iz Vrhnike. V prvem delu druženja bomo skupaj na kratko spoznali obdobje rimske Vrhnike in skrivnosti skarabeja. Le kdo ga je prinesel na Vrhniko in pred čim ga je amulet varoval? Zakaj je delno v podobi hrošča, a s človeškim obrazom? Nato bo sledil ustvarjalnejši del – delavnica izdelovanja mozaika na temo skarabeja.

Otroci se lahko samostojno pridružijo delavnici z nakupom vstopnice. Prijave sprejemamo do petka, 12. oktobra, na info@mojaljubljanica.si.

Na območju Kočevarjevega vrta na Vrhniki so v letih 2005 in 2006 potekala arheološka izkopavanja, ki so pripomogla k boljšemu razumevanju rimske poselitve Brega v 1. stol. n. št.

Med temi izkopavanji so arheologi med drugim naleteli tudi na dve posebni najdbi, eno od teh je bil grški amulet v obliki skarabeja s človeškim obrazom. Skarabej, hrošč govnač, ki v egipčanski mitologiji vali sonce preko neba, je bil najpomembnejša oblika amuleta v starem Egiptu.Takšna najdba je prva tovrstna na Slovenskem in potrjuje trgovski značaj naselbine Navport.

Več informacij o delavnici in pestrem dogajanju na ta dan: https://bit.ly/2xlFem7

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi