Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vozniki v proračun vplačali 119 tisočakov

Log - Dragomer, januar 2021 – Radar je na območju občine Log - Dragomer v letu 2019 ujel kar 773 voznikov s prehitro nogo. Občina je z globami, ki jih je izdal Medobčinski inšpektorat in redarstvo s sedežem na Vrhniki dobro zaslužila, na njen račun se je steklo več kot 119 tisoč evrov.



Občina Log - Dragomer je tudi v letu 2019 na račun prehitrih voznikov dobro zaslužila, več denarja se je nakapljalo le na račun vrhniške občine, kjer pa nekaj denarja prispevajo tudi vozniki nepravilno parkiranih vozil. Občina si sicer v prihodnje obeta še vsaj 92 tisočakov, kolikor je neplačanih glob iz preostalih let. Radarji so v občini Log - Dragomer ujeli 773 prehitrih voznikov, več le v občinah Vrhnika, Brezovica in Gorenja vas – Poljane. Z vidika varnosti najšibkejših udeležencev v cestnem prometu skrbi dejstvo, da je večina voznikov vozila precej nad dovoljeno hitrostjo, le dvanajst jih namreč ni dobilo kazenskih točk. Izdali pa so tudi en plačilni nalog zoper lastnika nepravilno parkiranega vozila. Uvedenih je bilo 14 postopkov zoper lastnike zapuščenih vozil ter en postopek zaradi odlaganja peska in odpadnega materiala. Kršitelji so v 710 primerih prostovoljno plačali globo. Finančnemu uradu pa so na MIRED predali 79 zahtevkov za prisilno izterjavo. Izvedeli smo še, da je bilo izterjanih 135 plačilnih nalogov.

Na področju Občine Log - Dragomer je bilo v letu 2019 prejetih 15 prijav. Skupaj s postopki po uradni dolžnosti je bilo uvedenih 13 inšpekcijskih postopkov, med katerimi so tri s področja nedovoljenih posegov v občinski cestni svet. Ostale kršitve se nanašajo na nedovoljeno gradnjo, na odvodnjavanje, na prodajo blaga izven tržnice ter na ovire na javni poti. Ena prijava je bila rešena na kraju ogleda, saj je bilo ugotovljeno, da je prekršek neznatnega pomena, oziroma je povzročitelj nepravilnost odpravil na kraju samem. Občinski inšpektorji so na podlagi določb, ki urejajo ceste, redno mesečno izvajali nadzor nad prevoznostjo in vzdrževanjem občinskih cest in o morebitnih nepravilnostih obveščali upravljalca.


V. L.

Oglejte si tudi