Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
21°C
7°C
JUTRI
22°C
7°C
2868

V Dragomerju nastaja kolesarski poligon

Med baliniščem in Vrtcem Log - Dragomer na občinskem zemljišču raste kolesarski poligon, ki bo primeren tako za otroke kot odrasle kolesarske navdušence. Na poligonu naj bi se otroci skozi igro in zabavo učili skakanja s kolesi, vijuganja ter ostalih kolesarskih veščin.

Ekipa prostovoljcev z Nejcem Sajetom na čelu zadnjih nekaj tednov vneto oblikuje in ravna kupe zemlje ob teniškem igrišču, kjer bodo na zemeljskih grbinah svoje kolesarske veščine lahko kmalu začeli uriti kolesarski navdušenci. Idejni oče projekta nam je povedal, da je ideja zorela dobrih pet let. »Idejo smo predstavili Občini, ki jo je podprla in ker trenutno poteka gradnja kanalizacije smo brezplačno dobili zemljo, ki bi jo sicer bilo treba kupiti.« Kolopark bo upravljalo društvo, ki je še v ustanavljanju, dokončno naj bi ga uredili do konca junija, njegova uporabo pa bo brezplačna.

»Projekta smo se lotili, ker je v Dragomerju res veliko kolesarjev. Imamo progo na Žabi, ki pa ni enostavna, zato je dobro, da uredimo trening poligon, kjer se bodo otroci lahko učili skakanja in ostalih kolesarskih spretnosti. Boljše je, da padejo na poligonu, saj je reševanje v gozdu zaradi težkega dostopa zelo težavno. K sreči se v zadnjih dvajsetih letih, kolikor časa se vozimo z Žabe, nikomur ni zgodilo nič hujšega,« je še dodal Saje.

Želijo si, da bi se v koloparku zabavale vse starostne skupine. »Proga dopušča precej domišljije. Kupi so narejeni tako, da lahko skačeš na vse strani. Zagotovo pa bi treba spoštovati pravila.«  Blatna vožnja tako ne bo priporočljiva, saj se bo proga hitro uničila. »Potrebna bo disciplina. Lopata in kolo bosta obvezna oprema,« nam v smehu še pove naš sogovornik.

V. L.

Foto: V. L.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi