Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
12°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Svetniki zavrnili predlog novih cen

Log–Dragomer, 14. junij 2023: Občinski svet Občine Log–Dragomer se je sestal še na svoji zadnji redni seji pred poletjem. Na dnevnem redu je bilo kar devetnajst točk, med katerimi je svet največ pozornosti namenil novim cenam najema šolskih prostorov. Kljub živahni razpravi predlaganih sprememb niso potrdili. Cene najema male in velike šolske telovadnice tako ostajajo enake že od leta 2009. Svetniki ravno tako niso potrdili predloga o izgradnji skupnih črpališč, uskladili pa so se pri drugih pomembnih temah. Zeleno luč so dali zaključnemu računu in uradno prečiščenemu statutu ter poslovniku.

Peta sestava občinskega sveta s četrto redno sejo zaključuje svojo delo pred poletnim odmorom, ki bo trajal predvidoma do septembra. Svetniki so na triinpolurni seji obravnavali devetnajst točk dnevnega reda. Potrdili so štiri zapisnike s preteklih sej, nato pa zeleno luč dali še sistematizaciji dodatnih delovnih mest v osnovni šoli in v vrtcu. Izvedeli so tudi, da bo prihodnje šolsko leto v vrtec sprejetih 126 otrok, ki bodo obiskovali sedem oddelkov. Predlog oblikovanja oddelkov so tudi soglasno potrdili.

Glede potrjevanja novih cen najema šolskih prostorov pa občinski svet ni bil enoten. Po pestri razpravi z izraženimi številnimi različnimi argumenti in pogledi so svetniki predlog zavrnili. Ravnateljica Mihaela Mrzlikar je na seji pojasnila, da so cene najema zadnjih štirinajst let enake. Kot smo lahko slišali, so glavni razlogi za predlagano podražitev najemnine občutno višanje cen energentov in materialnih dobrin. Sredstva, pridobljena iz naslova oddajanja prostorov v uporabo, se porabijo za pokritje obratovalnih stroškov, za plačilo dela ljudi, za redno in investicijsko vzdrževanje šolskih prostorov ter nabavo športne ali druge opreme kot tudi učil za potrebe šole. Cene zaenkrat ostajajo nespremenjene, svetniki so predlagali, da naj na šoli oblikujejo nov predlog cen.


Zelena luč zaključnemu računu

Pod streho je poslovno poročilo in zaključni račun Občine Log–Dragomer za leto 2022, svetniki so ekspresno hitro, brez pripomb in razprave skupinsko dvignili zelene kartone. Soglasni so bili tudi pri potrjevanju uradno prečiščenega besedila Statuta Občine Log–Dragomer in Poslovnika Občinskega sveta Občine Log–Dragomer, potrdili so ukinitev javnega dobrega na parceli št. 1075/9 k. o. Log, se seznanili z letnim poročilom vrhniške komunale ter se strinjali z ugotovitvenim sklepom o prenehanju mandata člana Nadzornega sveta JP KPV. Predlogu o izgradnji skupinskih črpališč v javni lasti in upravljanju Komunalnega podjetja Vrhnika niso bili naklonjeni, namesto tega so še enkrat podprli sofinanciranje izgradnje hišnih črpališč v vrednosti do 2500 evrov. Svet se je še zadnjič seznanil s poročilom o gradnji kanalizacije in čistilne naprave, sejo pa so zaključili z vprašanji ter pobudami.


V. L.

Foto: V. L..


Oglejte si tudi