Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Žabice in Pegice osvojile Rom Pom Pon 2013

V soboto, 2. februarja, je v osrčju Zasavja potekalo 7. zaporedno tekmovanje v cheerleadingu in cheer plesu, imenovano Rom Pom Pon 2013. Sodelovalo je skoraj 500 tekmovalcev iz 16 društev iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi tudi 83 članov ŠŠD Log - Dragomer.
Čeprav je tekmovanje trajalo od zgodnjih jutranjih ur pa vse do večera, smo v pisani družbi cheerleaderjev in cheer plesalk zelo uživali. Tekmovalne nastope smo pod vodstvom trenerjev pripravljali vse od lanskega oktobra, nove tekmovalne uniforme, pričeske in make up pa so nas naredili še bolj samozavestne. Predstavili smo se skoraj brezhibno in gledalci na tribunah so nas za vsak dobro izvedeni element nagradili z bučnim aplavzom. Ob koncu razglasitev smo Žabice in Pegice navdušene preštele kar 9 prvih mest; zmag so se veselili člani otroške, mladinske in članske cheerleading skupine Žabice ter mladinske in članske cheer plesne skupine Žabice, članski plesni par Liza & Špela Urbančič je zmagal tako v kategoriji freestyla kot jazz cheer plesa, prva sta bila tudi Ida Grom & Matevž Remškar v partnerskih dvigih ter Pegice v kategoriji članskih dekliških skupinskih dvigov. Poleg zmag smo si pritekmovali še 3. (Maxi Mohorič & Janko Mazi) in 7. mesto (Ingrid Sever & Sandi Golubić) v kategoriji partnerskih dvigov, otroška plesna skupina pa se je na svojem prvem tekmovalnem nastopu veselila medalj za 6. mesto.

Žabice in Pegice smo na Dolu pri Hrastniku znova pridobile nepozabno izkušnjo. Na deževno-snežni dan smo se imele čudovito, za kar se iskreno zahvaljujemo organizatorjem tekmovanja, ŠKD Feniks in Športni Cheerleading zvezi Slovenije, staršem, trenerjem in sotekmovalcem. Čeprav smo z vidika tekmovalnih dosežkov Žabice in Pegice vnovič podrle lastni rekord, pa so podpornike društva navdušili predvsem športni duh, enotnost in medsebojno spodbujanje prav vseh članov društva, ki so se predstavili na tekmovanju. V društvu smo na Žabice in Pegice zelo ponosni, saj vedno znova dokazujejo, da so lahko pozitiven zgled vsem mladim športnikom tako v Sloveniji kot širše. Zato se njihovih naslednjih nastopov že zelo veselimo in odštevamo dneve do tekmovanja III. Millenium Cup, ki bo 16. marca v Trstu.

Oglejte si tudi