Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Dobrodelna prireditev za starše otrok z rakom

Športni park Log, 6. december – Športno plezanje je v slovenskem prostoru šport, ki ima iz leta v leto več privržencev. Prepoznavnost in razširjenost, ki sta bistveni prvini vsake športne panoge, ki se želi uveljaviti, se pri športnem plezanju gradita z različnimi programi in dejavnostmi. Med najuspešnejša prizadevanja za promocijo športnega plezanja zagotovo spadajo različna tekmovanja, ki pritegnejo najboljše tekmovalce iz Slovenije in so dobro zastopana tudi v medijih. Športno plezalno društvo Korenjak zato vsako leto organizira tekmovanje za državno prvenstvo v balvanskem plezanju in različna tekmovanja promocijskega značaja. Letos pa so se v društvu Korenjak odločili, da organizirajo dobrodelno prireditev z imenom Kranjska Klajmbing in z njo pomagajo društvu staršev otrok z rakom Jonatan Prijatelj.
Športno plezalno društvo Korenjak se v prvi vrsti posveča vadbi in vzgoji mladih športnih plezalcev, obenem goji kulturo gibanja, druženja in zdravega življenja v najširšem smislu besede, poleg tega pa organizira številne športne in druge dogodke. Krono teh dogodkov zagotovo pomenijo tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju, ki jih je društvo organiziralo v zadnjih treh letih. Med omenjenimi pa velja izpostaviti tudi humanitarno prireditev z žal že pokojnim Tomažem Humarjem za otroke s krvnimi boleznimi in rakom, ki jo je društvo Korenjak organiziralo leta 1999 in s prostovoljnimi prispevki za bolne otroke takrat zbralo več kot petsto evrov. Zaradi velike ljubezni do plezanja in želje po medsebojnem druženju ter predvsem čuta in odgovornosti, da je v življenju treba stopati z roko v roki in si pomagati, so se v društvu odločili, da na letošnjo Miklavževo soboto organizirajo veliko dobrodelno prireditev, ki so jo poimenovali Kranjska Klajmbing. V okviru prireditve bo potekalo tekmovanje v balvanskem plezanju za otroke, stare od sedem do štirinajst let, in veliki koncert Alye, na katerem bo ta predstavila svoj novi album.

Prireditev bo povsem dobrodelnega značaja. Tekmovanja v balvanskem plezanju se bodo lahko brezplačno udeležili vsi, ki poznajo osnovna pravila balvanskega plezanja. Vstop na koncert Alye bo prost. Delavnice za otroke in starše, ki jih bodo organizirali člani društva Korenjak, bodo prav tako dobrodelnega značaja in v duhu prostovoljnih prispevkov. Ves izkupiček pa bo namenjen za pomoč društvu staršev otrok z rakom.

Organizator obljublja kranjsko klobaso ali ričet brezplačno za vse tekmovalce, spremljevalce in obiskovalce prireditve. Za takšno velikodušno potezo so se odločili, ker menijo, da je december čas obdarovanja in prijaznih gest, predvsem pa zato, ker jim je to omogočil Urban Demšar, priznani kuhar, ki je mladost preživel v Dragomerju.

Pester program, ki ga bosta zaznamovala glasbeni koncert Alye s skupino in tekmovanje v balvanskem plezanju za otroke, bodo spremljale delavnice ročnih spretnosti za otroke in odrasle. Med njimi velja posebej omeniti delavnice poslikave obraza, manikiranja nohtov, izdelovanja angelčkov, Miklavžev in parkljev.

Veliki koncert Alye s skupino se bo začel z nastopom predskupine 3soms, ki jo sestavljajo dve dekleti in en fant. Po koncertu pa bo mogoče Alyo zaprositi za avtogram, fotografijo z njo ali pa kupiti njen novi CD.

Srečelov, v katerem bo prinesla dobitek vsaka druga srečka, bo organiziralo društvo Jonatan, ki bo z izkupičkom od prodanih srečk lahko še bolj pomagalo staršem bolnih otrok.

Tekmovanje v balvanskem plezanju za otroke se bo začelo s kvalifikacijami ob trinajsti uri. V finalni del tekmovanja, ki bo med dvajseto in dvaindvajseto uro, se bo uvrstilo štirideset otrok, po deset iz vsake kategorije. Vsi finalisti bodo prejeli praktične nagrade, najboljši trije iz vsake kategorije medalje, vsi zmagovalci pa pokal in vrednostni bon.

Nagradna igra MINGL bo potekala med Alyinim nastopom. Trem obiskovalcem bo praktične nagrade izročila Alya sama.


Program dobrodelne prireditve

Člani Športno plezalnega društva Korenjak menijo, da lahko s tako pestrim programom zberejo plezalce iz vse Slovenije in prebivalcem Občine Log - Dragomer ponudijo prireditev, na kateri jim bo prijetno in kjer se bodo lahko družili, ne glede na svoja prepričanja – prijateljsko ter v duhu dobrodelnosti in pomoči tistim, ki pomoč potrebujejo. Pred začetkom Alyinega koncerta se bo v vlogi predskupine predstavila glasbena skupina 3soms. Glasbeni koncert Alye bo na večnamenskem odru pred plezalno steno, poslušalcem in gledalcem pa bo namenjen večji šotor, ki jih bo varoval pred morebitnimi decembrskimi snežinkami.

Poleg že omenjenega večjega šotora bo na prireditvenem prostoru nameščenih tudi več manjših šotorov, v katerih bodo delavnice za otroke, gostinska ponudba, srečelov in garderobe za tekmovalce. Ob brezplačni kranjski klobasi ali ričetu se bodo lahko obiskovalci za plačilo posladkali s sveže ocvrtimi miškami, se pogreli ob čaju in kuhanem vinu ali pa si grlo osvežili s kozarcem piva, za kar bo poskrbelo osebje Gostilne pri Kranjcu. Za ljubitelje ekoloških živil ter zdravega in aktivnega načina življenja pa nekaj drugega: na prireditvi bo svoje izdelke predstavilo podjetje Ekolife, ki je tudi sponzor prireditve. Na njihovi stojnici bo mogoče pokusiti sveže pripravljene smutije, čokoladne zvitke, naravne pudinge in superživila ter preizkusiti tudi nekatere kozmetične pripravke in higienske pripomočke, izdelane iz naravnih sestavin.

Športno plezalno društvo Korenjak se je že večkrat izkazalo kot izvrsten organizator raznovrstnih prireditev in v Občini Log - Dragomer deluje že več kot petnajst let. Tokrat so se odločili, da prebivalcem Občine Log - Dragomer in krajanom sosednjih občin na Miklavževo soboto ponudijo nepozabno dobrodelno prireditev. Vabljeni na dogodek, ki ga ne gre zamuditi!


DRUŠTVO JONATAN – društvo za pomoč staršem otrok z rakom

Društvo Jonatan je nastalo pred leti iz stiske in nuje staršev, ki smo ob svojih hudo bolnih otrocih prehodili trnovo pot. In ko smo se izvili iz najtežjega obdobja v svojem življenju, smo bili pripravljeni svoje izkušnje deliti tudi z drugimi, jim podariti spoznanje, da niso sami, pomnožiti upanje in deliti veselje ob najmanjšem dogodku, ki si zasluži veselje in praznovanje. V času zdravljenja in še precej časa po njem smo bili vsi po vrsti v dolgotrajnem hudem stresu, ki gotovo pusti posledice na zdravju vsakega človeka. Ampak imamo neverjetno zdravilo: tudi strokovnjaki so ugotovili, da je najboljše zdravilo za premagovanje posledic dolgotrajnega stresa druženje in opora ljudi, ki so sami prehodili enako pot. Tako sem prepričana, da smo na pravi poti, ki je sicer zelo strma, polna kamenja in drugih ovir, in napredujemo počasi, z majhnimi koraki, a vztrajno. Da starši bolnih otrok ne ostanejo sami, želimo z njimi pomnožiti upanje in deliti veselje ob slehernem dogodku, ki si zasluži veselje in praznovanje.

Tatjana Kruder, predsednica društva

 

 

Urnik in program  sobota, 6. december 2014

 

13.00–16.00   tekmovanje v balvanskem plezanju za otroke – kvalifikacije

13.00–17.00    delavnice za otroke in obiskovalce

16.30–17.00    nastop glasbene predskupine 3soms

17.00–19.00    Alya s skupino

19.00–21.00    delavnice za otroke in obiskovalce

20.00–22.00    tekmovanje v balvanskem plezanju za otroke – finale

 

Oglejte si tudi