Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

S sredstvi EU do celostne prometne strategije občine

Log-Dragomer,  1. marec 2024: Občina Log-Dragomer je na javnem razpisu za sofinanciranje  celostnih prometnih strategij prejela nepovratna sredstva Evropske kohezijske politike v višini 19.600 evrov. S sredstvi bodo izdelali  Celostno prometno strategijo, ki naj bi pripomogla k ureditvi prometa, omogočala prijetnejšo izkušnjo ter oblikovanje kakovostnega in do občanov prijaznega javnega prostora.

Občina Log-Dragomer je trenutno v fazi izbire zunanjega izdelovalca Občinske celostne prometne strategije. Kot smo izvedeli, naj bi izbrani izvajalec izdelal strategijo, s katero bodo na Občini lahko bolje načrtovali novo infrastrukturo ter izboljšali obstoječo. Strategija bo celostno obravnavala izzive na področju prometa, odgovarjala pa naj bi potrebam občanov in različnih skupnosti. 

Sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij je omogočeno v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, prednostne naloge 5 »Trajnostna (čez)regionalna mobilnost in povezljivost«, specifičnega cilja RSO 3.2 »Razvoj in krepitev trajnostne, pametne in intermodalne nacionalne, regionalne ter lokalne mobilnosti, odporne proti podnebnim spremembam, vključno z boljšim dostopom do omrežja TEN-T in čezmejno mobilnostjo«.

Občinska celostna strategija je eden od ključnih razvojnih dokumentov. S sprejetjem bo občina izpolnila tudi obvezni pogoj za kandidiranje za javna sredstva za sofinanciranje bodočih ukrepov na področju mobilnosti.

V. L.



Oglejte si tudi