Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
13°C
9°C
TOR.
20°C
7°C
3628

Prve brezplačne brezžična točke že delujejo

Log - Dragomer, 25. julij 2020 – Občini Log - Dragomer se obeta nova pridobitev, sofinancirana z evropskimi sredstvi. V teh dneh so začeli z nameščanjem brezplačnega brezžičnega omrežja. Prve dostopne točke v novi stavbi Občinske uprave že delujejo, ostale pa naj bi vzpostavil do jeseni. 

Na šestnajstih lokacijah v občini boste lahko že letos koristili brezplačen brezžičen dostop do interneta. Predvidoma do jeseni naj bi v središču Dragomerja vzpostavili šest dostopnih točk, pri osnovni šoli naj bi delovale tri, v središču Loga pet in dve pri PGD Log. Tri dostopne točke v novem Upravnem centru Občine Log - Dragomer medtem že delujejo. Izvedeli smo, da bo omrežje vzpostavilo podjetje A1, ki je bilo maja izbrano na razpisu. »Načrtujemo, da bomo med julijem in septembrom oziroma do začetka šolskega leta vzpostavili vse dostopne točke na vseh predvidenih lokacijah v občini,« je pojasnil podžupan Simon Strgar.

 

Izbrane občine so prejele po 15 tisočakov

Občina Log - Dragomer je na razpisu evropsko financirane pobude WIFI4EU dobila sredstva za vzpostavitev šestnajstih brezplačnih wifi točk. »Stroške opreme in njene namestitve bo pokrila Evropska komisija, občina pa bo najmanj tri leta krila stroške povezljivosti,« so nam povedali na Občini. Ta se je sicer na razpis prijavila že dvakrat pred tem, a je bila uspešna šele v tretje. Kot smo izvedeli, je bilo povpraševanje veliko, na tretji razpis se je prijavilo več kot 11.000 upravičencev iz vse Evropske unije, Norveške in Islandije, uspešnih je bilo 1780 občin, ki bodo prejele bon v višini 15 tisočakov. Na razpisu je bilo uspešnih 32 slovenskih občin, sredstva pa so se delila po načelu kdor prej pride, prej melje. 

Evropska komisija želi s programom WIFI4EU državljanom in obiskovalcem v Evropi omogočiti brezplačni wifi dostop do interneta na javnih mestih. »Zadovoljni smo, da bomo našim občanom omogočili enake pogoje in razvojne možnosti, kot jih imajo na tem področju drugi prebivalci EU,« je še dodal Strgar. 

 

V. L. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi