Oceni objavo

Srečanje s prejemnikom državnega priznanja patrom dr. Robinom Schweigerjem

Srečanje s Patrom dr. Robinom Schweigerjem, na Gulču, 23.7.2023

V Župniji Brezovica Imamo to srečo, da k nam radi pridejo zanimivi in dobri ljudje. Tako smo se spoznali tudi s patrom dr. Robinom. Da je bilo srečanje še bolj zanimivo in bogato pa se je nam pridružilo še 30 mladih animatork in animatorjev iz Svetega Duha pri Škofji Loki,  ki so v Ašičevem domu preživeli vikend pripravo na Oratorij 2023.

 

Pater dr. Robin je v nagovoru, med drugim  izpostavil potrebo da krepimo sodelovanje in se ne obsojamo med seboj. https://youtu.be/_XWlaVHUgTs

Mladi so srečanje obogatili s prošnjami https://youtu.be/0pYciLaWTeY

in zahvalamihttps://youtu.be/VWOZsZFIvf8.

Podelil nam je tudi Krištofov Blagoslov: https://youtu.be/NugySA4nJwk

V Družini, št. 28, (16.7.2023) je zapisano tudi:

Pater dr. Robin se je rodil na Škotskem. Po opravljenem vojaškem roku in diplomi na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je vstopil v jezuitski red. V Dublinu na Irskem je študiral filozofijo, v Rimu teologijo, vmes je v Gorici pastoralno deloval med mladimi. V duhovnika je bil posvečen leta 1994. Prvo duhovniško poslanstvo je opravljal v Dravljah kot kaplan. Nato se je vrnil v Rim, kjer je doktoriral na fakulteti za družbene vede na Papeški univerzi Gregoriana. Jezuitsko formacijo je zaključil v Čilu. Od vrnitve v Slovenjo leta 2005 dalje je odgovoren za Jezuitsko združenje za begunce Slovenije (JRS). Poleg tega poslanstva dela tudi kot publicist ter aktivist za pravičnejši svet (na tej povezavi je kratek izbor njegovih člankov in objav iz zadnjih 10 let). Leta 2013 je bil imenovan za predavatelja na Katehetsko pastoralni šoli za predmet Sociologija religije.

( https://www.druzina.si/clanek/tujcem-nudimo-osebni-stik-in-pomoc )

 

V Družini, št. 29. (23.7.2023) pa je pogovor z našim mladincem Matevžem Marinko, ki se letos odpravlja v bogoslovje. Zato vabim k molitvi tudi za nove duhovne poklice in stanovitnost ter blagoslov že posvečenih.

 

Ob koncu sem se zahvalil  patru za obisk, spodbudne besede in čestital za prejeto visoko državno priznanje. Policijsko priznanje Jezuitskemu združenju za begunce Slovenije | Družina – vsak dan s teboj (druzina.si)

Zahvalil sem se tudi mladim, saj z obiskom Ašičevega doma, le tega lahko vzdržujemo, ob tem pa tudi še cerkev in drugo naravno in kulturno dediščino ter odpravljamo kritične točke na Ašičevih poteh. Res lepa hvala tudi za to, da ste tako lepo očistili Ašičev dom.

Iskrena hvala tudi vsem domačinom za razumevanje, prijaznost in kakršnokoli pomoč. Povabilo pa tudi vsem, da v svojih soseščinah še naprej širimo spletno in dejavno mrežo prijateljstva z vsemi sosedi.

 

Vnanje Gorice, 23.7.2023

 

Drago Stanovnik (051 344 688), ODPMD Brezovica 

 

Oglejte si tudi