Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Koristno izrabljen prosti čas in nov ''rekord'' v hitrosti nizke gradnje

Za nami je že kar lep del poletja, in s tem tudi akcije Koristno izrabimo prost čas, ki poteka že 33. leto v okviru odprtega in vedno vsem dostopnega Projekta oživljanja naselij in izboljšanja zaupanja in sožitja med vsemi sosedi, v vsaki soseščini, na vseh ravneh.

V tem smislu se tudi v Župniji Brezovica, torej v Občinah Brezovica in Log Dragomer, komunalno posodabljajo vse soseščine. To pa so lepe priložnosti za izboljšanje med sosedskega stanja. Vsi vključeni v te projekte in prizadevanja za boljše medsebojne odnose zaslužijo vso pohvalo.

Prav posebno pohvalo pa zasluži naš župnik in dekan, g. Jožef Poje, ki je v času korone praktično sam temeljito obnovil Marijin dom. https://www.mojaobcina.si/log-dragomer/novice/namesto-verouka-prenova-marijinega-doma-na-brezovici.html

Ta je postal tudi stalna galerija umetnika in akademskega slikarja g. Janeza Kovačiča.  https://www.mojaobcina.si/log-dragomer/novice/slovenija-in-zupnija-brezovica-bogatejsi-za-novo-stalno-razstavo.html

V preteklem mesecu je praktično sam posodobil in zamenjal vse povezovalne komunalne vode med objekti okoli župnišča. Prav tako pa je seveda ob dogovorih s sosedi, pomoči lokalne skupnosti in izvajalcev posodobil in polepšal okolico župnijske cerkve in župnišča.

Ta teden so na Brezovici asfaltirali ceste okoli župnišča in pred cerkvijo. K sreči so z asfaltiranjem zaradi vremena, začeli dan kasneje. Tako je imel naš župnik še en dan časa, da je premislil vse detajle. Ocenil je, da bi bilo veliko bolje, če bi bilo pri zastavah še nekaj metrov robnikov. Zjutraj, ko so pripeljali stroje in asfalt, je g. župnik posredoval svoj predlog nadrejenim izvajalcem.  Ti so podprli njegov predlog in mu tudi pomagali tako, da je bil v eni uri narejen izkop, zabetonirani in zafugirani robniki, vse utrjeno in asfaltirano.

Tisti, ki smo to videli se strinjamo, da take hitrosti ni najti v Evropi in verjetno tudi ne v svetu.

Je pa bil prejšnji teden na kanalizacijski sistem priklopljen tudi Ašičev dom. Ob tem gre zahvala JKP Brezovica, g. Damjanu Zajcu in našem društvu, ki je pokrilo stroške in smo nekaj del opravili tudi sami.

Res smo lahko hvaležni, da imamo tako srečo z dobrimi izvajalci del in dobrimi poklicnimi dobrotniki.

Počitnice in z njimi tudi akcija Koristno izrabimo prosti čas, poteka še naprej in vabi k sodelovanju v vašem okolju tudi vas!

Pripravljamo pa se tudi že na srečanje noš in praporov 15.8. ob 10. na Žalostni gori in ob 19. na Brezovici, kjer bo tudi slovesnost srebrne maše našega rojaka iz Dragomerja, g. Simona Kvaternika. Bliža pa se tudi jesen in z njo 70. Sosedov dan, ko bo spet nov poudarek prizadevanja za boljše medsebojne odnose.

Želim vam vse dobro, dodajam še župnikov pozdrav iz morja

in vse lepo pozdravljam.

Vnanje Gorice, 14.7.2023


Za ODPMD Brezovica
Drago Stanovnik 051 344 688

 

Oglejte si tudi