Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Namesto verouka prenova Marijinega doma na Brezovici!

Kogar je pot zanesla na Brezovico mimo župnišča, je lahko opazil, da se v Marijinem domu spet nekaj dela. In res, naš župnik se je po končanem urejanju okolice, popravila strehe in montaži dodatnih snegobranov lotil še posodobitve notranjosti Marijinega doma.

Generalno je prenovil dvorano in stopnišče in hodnike. Popravil je toplotno izolacijo strešnih oken in stropov ter strope v veliki meri obložil z mavčnimi ploščami. Zamenjal pa je tudi svetilke, ki so v Marijinem domu 35 let služile svojemu namenu potem, ko smo jih takrat v pisarnah Mladinske knjige nadomestili z novimi. Po dvorani je na obeh straneh naredil ličen kanal za inštalacije ter led razsvetljavo tako stropov, kot tudi sten. Na novo pa je tudi razpeljano ozvočenje in druga računalniška tehnika. Novi stropi in moderna led tehnika pa je izvedena tudi na stopnišču in v spodnjem hodniku.

Zanimivo pri tem pa je tudi to, da je župnik Jožef Poje praktično vsa dela opravil sam! Zato si zasluži vso pohvalo tudi v imenu vseh prihodnjih uporabnikov Marijinega doma.

Prav gotovo pa je narejeno tudi v spodbudo vsem nam in še posebej tistim v javni upravi, ki se glasno sprašujejo, če bodo primerno plačani za spremembe v delovnih navadah, ki jim jih je prinesla pandemija.

Gospodu Jožefu se še enkrat zahvaljujem v imenu vseh uporabnikov vsem nam skupnih prostorov. 

 

Povabilu, da se dobimo v soboto, 16. 5. 2020, z namenom, da Marijin dom generalno očistimo se je odzvalo ravno prav domačink in domačinov. V pogovoru smo ugotovili, da smo prišli na Brezovico praktično iz vseh koncev Slovenije! Iz Prekmurja, Koroške, Štajerske, Dolenjske, Notranjske, Primorske in še od kje... Tako nas je združilo delo podobno, kot tu združi tudi druženje skupin, ki prihajajo od vsepovspd.

 

Kljub celodnevnemu garanju in zato tudi utrujenosti po opravljenem delu, smo bili vsi veseli, da imamo sedaj tako lep, od vseh nas, brez izjeme, skupen dom.

 

DS

Oglejte si tudi