Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Propadajoča Darsova hiša naj bi padla še pred poletjem

Kmalu naj bi bil izbran izvajalec rušenja. Na službi za komuniciranje Družbe za avtoceste v RS (Dars) so nam pojasnili, da za objekt na Loški cesti 3, ki je v lasti Darsa, trenutno pridobivajo gradbeno dovoljenje.

"Izdelana je projektno-tehnična dokumentacija za rušenje objekta. Postopek izbora izvajalca bo lahko stekel po pridobitvi gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo rušenja (projektno-tehnična dokumentacija za izvedbo rušenja)." Po ocenah Darsa naj bi objekt porušili predvidoma do začetka letošnjega poletja.

Naj spomnimo, da je občina v preteklih letih Darsu poslala več dopisov, v katerih je pozvala k rekonstrukciji ali odstranitvi objekta, ki je zaradi propadanja in rušenja postal nevaren za mimoidoče, poleg tega pa znižuje vizualno kakovost okolja. Projekt je dolgo stal na mrtvi točki, korak naprej pa je bil narejen leta 2011, ko se je uredilo lastništvo v zemljiški knjigi. Od takrat pa se ni zgodilo praktično nič, izdelana je bila le potrebna dokumentacija ter dana še ena obljuba, da bodo objekt porušili v tem letu. 

 

V. E. 

Oglejte si tudi