Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Priprava Lokalnega energetskega koncepta občine

Smo Goriška lokalna energetska agencija, ki v sodelovanju z Regijsko razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije, za Občino Log - Dragomer na njenem območju izdelujemo Lokalni energetski koncept (v nadaljevanju LEK).
Slednji je po definiciji koncept razvoja samoupravne lokalne skupnosti pri oskrbi in rabi energije, ki poleg načrtov oskrbe z energijo vključuje tudi ukrepe za učinkovito rabo energije, soproizvodnjo toplote in električne energije ter uporabo obnovljivih virov energije. Po 29. členu Energetskega zakona (Uradni list RS, št. 60/19, 65/20 in 158/20) so občine dolžne izdelati LEK. Slednji bo občini omogočal pridobivanje nepovratnih sredstev za namen izolacije javnih stavb, zamenjavo dotrajanih kotlov, itd.

Za izvedbo LEK-a je potrebna analiza stanja rabe energije, za kar potrebujemo tudi sodelovanje občanov, in podjetji, saj se zavedamo, da ste kot lastnik ali uporabnik objekta najbolje seznanjeni z energetsko oskrbo objekta, zato se bomo na vas obrnili za posredovanje določenih podatkov vezano na rabo energije v stavbah. Vljudno prosimo za sodelovanje, saj bo le tako lahko LEK dobro pripravljen.

Za sodelovanje se Vam vnaprej iskreno zahvaljujemo Ekipa GOLEA, RRA LUR in Občina Log - Dragomer.


Oglejte si tudi