Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Odprli nov prizidek vrtca

Log – Dragomer, 19. september 2023 – V Dragomerju so se razveseli novega prizidka k tamkajšnjem vrtcu. Novi prostori so svetli, prostorni in moderni. Celotna investicija je vredna več kot 600 tisočakov.
Nov prizidek je velika pridobitev za vrtec, kraj in občino, je na odprtju poudarila ravnateljica Osnovne šole Log – Dragomer, Mihaela Mrzlikar. »Glede na število rojstev v zadnjih letih in predvsem potrebe po dodatnih prostorih za izvajanje drugih dejavnosti smo se skupaj z našim ustanoviteljem in predano ekipo ter sofinanciranjem ministrstva, odločili zgraditi prizidek k obstoječemu vrtcu,« je povedala ravnateljica. V tem šolskem letu vrtec obiskuje 118 otrok, in kot je pojasnila so vsi otroci iz Občine Log - Dragomer, ki potrebujejo varstvo in izpolnjujejo pogoj 11 mesecev, dobili prostor v vrtcu. Ob tem je še pojasnila, da bodo, če se bo med letom pokazala potreba, odprli še polovični oddelek za najmlajše otroke.

Župan Občine Log – Dragomer, Miran Stanovnik je vesel, da so na javnem razpisu dobili izvajalca, ki je ob tem, da je bil najcenejši, tudi eden izmed najboljših izvajalcev v Sloveniji. Povedal je, da so za okoli 450 tisoč evrov vreden prizidek, pridobili nekaj manj kot 200 tisočakov evropskih sredstev. Temu znesku je bilo na koncu potrebno prišteti še sredstva za prilagoditev prizidka staremu delu vrtca, za opremo, za sisteme, ki so nujno potrebni za varnost ter med drugi tudi za ureditev okolice. »Novost, ki je meni zelo blizu in draga, je to v igralo preurejeno drevo, ki je ostalo v naši okolici in na katerem se bodo otroci še vedno družili.,« poudaril je, da investicija še ni zaključena, saj ostaja potreba po zasaditvi dodatnih dreves. »Zasaditev dreves je v načrtu, vendar je že sedaj ta investicija velika 616.000 evrov, kar za našo občino ni zanemarljivo. Hkrati pa ne moremo gledati skozi denar, ko govorimo o vzgoji najmlajših, saj so ti naša prihodnost.« je še zaključil Stanovnik.



Novi prostori so pomembna pridobitev za vrtec pa pravi pomočnica ravnateljice , Petra Krašovic. »Najstarejši otroci so pridobili dve veliki zračni, prostorni igralnici. Seveda nismo pozabili na najmlajše, ki bodo lahko od oktobra urili svoje gibalne spretnosti v eni izmed starih igralnic, kjer bomo zanje postavili poseben poligon. Tudi naš pevski zbor Lučka je v eni izmed starih igralnic dobil svoj prostor, kjer bodo lahko vadili, notri imajo tudi klavir. Vsi, ki potrebujejo dodatno pomoč bodo ravno tako imeli svoj prostor. To je res velika pridobitev.« V vrtcu so veseli tudi novega igrala narejenega iz starega drevesa ter otroškega živžava, ki ga lahko znova slišijo na vrtčevskem vrtcu. »Veselimo se, da bomo pridobili še kakšno novo drevo na južni strani novega igrišča, da bodo otroci imeli senco, kjer se bodo lahko igrali.«



Med gradnjo vrtca je otroška igra na dvorišču nekoliko zamrla, saj je bilo zaradi varnosti potrebno zapreti precejšen del vrta. Na ta vidik je v svojem nagovoru opozoril udi župan, ki je dejal, da so morali otroci in osebje med gradnjo precej potrpeti ter dodal, da so bili kljub temu zelo kooperativni, zato je zasluga, da je občina dobila nov prizidek, tudi njihova.



Drugi prizidek k vrtcu, prvega zgradili leta 2010


Prizidek je dvooddelčen z neto tlorisno površino 185 m2. Obsega dve varstveni enoti z lastnimi sanitarijami ter skupnim povezovalnim hodnikom z garderobo. Dela je izvedel Trgograd. Izvedba projekta bo omogočila organizirano varstvo in vzgojo za vse otroke v občini, ki tega potrebujejo, zagotovila bo manjkajoče prostore in površine za varstvo in vzgojo, enakovredne pogoje za optimalen razvoj vseh otrok v občini ter kvaliteten vzgojno-izobraževalni proces.



V vrtcu Log – Dragomer so ob otvoritvi pripravili razstavo, pogostitev s sladkimi dobrotami ter prijeten kulturni program. Številni obiskovalci pa so si ob tej priložnosti lahko ogledali tudi novi igralnici v kateri so se starejši otroci že preselili v začetku šolskega leta.



V. l.

Foto: V. L.


Oglejte si tudi