Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Upokojenci iz Loga - Dragomerja v sončni Izoli

Da si star toliko, kolikor se počutiš, je že zguljen rek, a za to je treba tudi kaj postoriti. Nekateri starejši vzdržujejo svojo telesno in duševno kondicijo s športom, spet drugi delujejo v pevskih zborih ali kakih drugih aktivnostih. Zdravilišča in hoteli so kot naročeni za ljudi, ki so radi aktivni.
Že kar nekaj let Društvo upokojencev Log organizira tri dnevna bivanja za svoje člane v Hotelu Delfin v Izoli. Da je to zadetek v polno, pove dejstvo, da je avtobus kar hitro poln, če je pa še kakšen sedež na voljo, ga zasedejo člani sosednjega društva v Dragomerju. Tako je bilo tudi letos. Vse niti so v rokah prekaljenega organizatorja Mateja Nika.

Letošnjo vožnjo proti morju si bomo vsi še posebej zapomnili. Katastrofo, ki jo je povzročil žled, smo si ob cesti ogledali od blizu in si jo bomo zapomnili za vedno. Aplavz, ki je zapolnil avtobus, je bil namenjen vodji Mateju, ko je predlagal, naj vsak potnik nekaj prispeva za gasilce obeh društev – Loga in Dragomerja - Lukovice, ki so se v nemogočih razmerah borili z naravo. Zbralo se je 230 EUR, ki jih bodo gasilci porabili za tisto, kar bodo pač potrebovali.

Od Razdrtega naprej pa – kot bi odrezal sledi o žledu in razdejanju, nič več, kot bi prišel v drug svet. Kot nagrada, da smo se udeležili te poti, je bila s soncem obsijana Izola. Komaj smo se nastanili, že smo se razlezli po mestu in vpijali tako zaželeno sonce. Da je ta skupina tam že vsa leta zaželena, dokazuje to, da nam je dobrodošlico (beri: s kozarci) pripravila direktorica hotela. Spomnila se nas je še iz lanskega leta, ko smo njo in preostale goste presenetili z nastopom, ki se ga tudi mi radi spominjamo. Bil je namreč pust, in ker smo vsi morostarji, je padla ideja, da se predstavimo kot Argonavti. Odeli smo se (nekateri celo pomanjkljivo) Argonavtom primerno, se na hitro naučili pesmico in takoj postali zvezde večera. Tudi nagrada ni izostala. Letos je pust nekoliko pozneje, pa smo vseeno lepo zapolnili trenutke, ki so nam bili na voljo. Kaka skupina je bila bolj izletniško navdihnjena, nekateri so dodobra izkoristili bazen, drugi so hodili na sprehode po Izoli, spet tretji so šli po nakupih, pa tudi "šank" je bil kar dobro zaseden. Plesalci so kar dvakrat prišli na svoj račun.

Kar naenkrat je bil tu čas odhoda. Projekt Izola je zopet uspel. Kako ne bi, ko pa je naš Matej brezhibno opravil svoj del posla.


Udeleženec Jože Jesenovec

Oglejte si tudi