Oceni objavo

»Mladi po srcu« nastopili v Domu starejših občanov DEOS Horjul

Pevke in pevci skupine »Mladi po srcu«, ki deluje v KUD Kosec Log-Dragomer, se z veseljem odzovemo na povabilo, naj razveselimo tudi starejše občane, ki jim starost ali druge vrste omejitve gibljivosti onemogoča obiskovanje koncertov ali drugih prireditev, kjer se sliši domačo pesem. Torej, kot pravi star pregovor: »Če ne gre gora k Mohamedu, gre pa Mohamed h gori.«.

Tokrat smo obiskali Dom starejših občanov v Horjulu. Na lepo sončno petkovo dopoldne smo nekaj dodatnega sonca in topline vnesli med oskrbovance doma in jim skušali malce popestriti vsakdan.  Po obrazih oskrbovancev in spontanem aplavzu sodeč nam je to lepo uspelo. Slaba urica slovenskih ljudskih pesmi je kar prehitro minila. Seveda so oskrbovanci tudi zapeli z nami, zlasti pri zadnji »Mi se 'mamo radi«. »Pa še pridite!« so se poslovili od nas.

Nastopi v domovih za starejše občane so postali že neke vrste stalnica in obveza do naših starejših občanov. Vsako leto jih obiščemo kar nekaj. Zadovoljstvo, ki ga vidimo na obrazih oskrbovancev, odtehta vse urice vaj in nam v srce posadi misel, da bomo morda nekoč tudi mi potrebovali pomoč ter nam bo vsakršno razvedrilo dobrodošlo.

Iztok Urbanc

Oglejte si tudi