Oceni objavo

"Koncert" na Ljubljanici

Tudi letos je KUD Kosec iz Občine Log-Dragomer popeljal člane svoje pevske skupine »Mladi po srcu« na  plovbo po Ljubljanici, ki je postala že tradicija. Vremenoslovci in drugi napovedovalci na RTV so sicer trmasto napovedovali dež, toda mi smo se rajši zanašali na pregovor: »Sreča je na strani pogumnih« in tako se je 22 članov pevske skupine zbralo 6. junija 2023 ob 15. uri pri gostišču Livada. Dež je prenehal, kot bi odrezal, in mi smo se vkrcali na enourno plovbo po Ljubljanici.

»Mlade« pevce sta med prepevanjem ljudskih, Slakovih, narodnih ter drugih zimzelenih viž spremljala Branka na klavirski harmoniki in Tonček na frajtonarici, kar je sprožilo tudi glasno vriskanje. Posebej močno odobravanje je požela pesem o ženi, ki je najprej peljala moža na semenj v Celovec, da bi ga "zataušala" potem pa si je premislila, ga pripeljala spet domov ter mu začela kuhati okusne žgance. Če bi vse Slovenke upoštevale ta nauk, bi se število ločitev v Sloveniji drastično zmanjšalo.

Za mokra grla so poskrbeli člani društva z občasnimi požirki ta boljšega, za lačne kljune "mladih" koscev pa članice nežnega spola, ki so od doma prinesle pečene dobrote. Te je zelo pohvalil tudi sam skiper barke, ki mu gre vsa zahvala za varno in gotovo križarjenje.

Sprehajalci mesta Ljubljane in turisti so z bregov Ljubljanice so navdušeno pozdravljali ta koncert brez vstopnine, ki so ga družno zagrešili: predsednica KUD Kosec Anica Vengust, Marija Draksler kot organizatorka in vodja skupine »Mladi po srcu« Iztok Urbanc kot dirigent. Tudi nebo, ki je tako blagohotno uslišalo naše želje za prekinitev dežja, nas je na koncu nagradilo še s čudovito mavrico.

Zabeležil : Marcel Švab

Oglejte si tudi