Oceni objavo

Frogsmas 2022

Sreda, 21. december 2022, je bila za Žabice poseben dan. Na predbožični prireditvi, ki jo je v Cankarjevem domu Vrhnika organiziralo Šolsko športno društvo Log - Dragomer, so se srečale Žabice vseh generacij, od najmlajših do najstarejših. Obiskovalcem se je v nabito polni dvorani s svojimi nastopi predstavilo več kot 100 članov društva, ki obiskujejo žabje programe.

Frogsmas je praznik medsebojnega zaupanja, spoštovanja, hvaležnosti in ljubezni, ki jih Žabice čutimo drug do drugega in do cheer športa. Veseli smo, da smo ga po dveh letih odpovedi zaradi epidemije COVID-19, lahko ponovno doživeli v živo.

Prireditev se je začela z dobrodošlico obiskovalcem in mimohodom ter predstavitvijo nastopajočih, nadaljevali pa z njihovimi demonstracijskimi nastopi. Čeprav prireditev ni imela tekmovalnega naboja, je v nastopajočih zbudila precej motivacije, saj so se prav vsi želeli s svojimi nastopi predstaviti v najboljši luči. Z demonstracijskimi nastopi oziroma s posebej za to priložnost pripravljenimi koreografijami, so se obiskovalcem predstavile:

  • Žabice mini
  • Žabice pripravnice Log - Dragomer
  • Žabice Brezovica
  • Žabice Notranje Gorice
  • Žabice otroška cheerleading skupina 1
  • Žabice otroška cheerleading skupina 2
  • Žabice otroška performance cheer skupina
  • Žabice mladinska cheerleading skupina
  • Žabice mladinska performance cheer skupina
  • Mladinski plesni par Lori in Tija
  • Žabice članski dekliški dvigi

Med posameznimi odrskimi nastopi smo si ogledali video reportaže Frogsmasov iz prejšnjih let in video najavo tekmovanja FROGS CHEER CUP 2023, ki ga bo naše društvo izpeljalo v soboto 4. marca 2023 v Logatcu. Zbrane je nagovorila in povabila k sodelovanju gospa Hajdi Kosednar, ki vodi ekipo prostovoljcev za ta dogodek.

Ogledali smo si tudi video o praznovanju 20-letnice Žabic in vse prisotne povabili na praznovanje naše 25-letnice, ki bo prihodnje leto. Na koncu smo se vsem udeležencem prireditve zahvalili za obisk in jih povabili na pogostitev s torto velikanko.

Čeprav so Žabice osvojile več kot 100 naslovov državnih, 10 naslovov evropskih in 3 naslove svetovnih prvakov, smo v ŠŠD Log-Dragomer najbolj ponosni na več kot 1.000 članov društva, ki so v 25 letih oblikovali identiteto Žabic. Enako kot v času svojega nastanka tudi danes povezujemo ljudi vseh generacij in jim omogočamo, da se v društvu osebnostno razvijajo in uresničujejo svoje ambicije. Predvsem pa Žabice želimo biti skupnost, za katero bo okolje veselo, da je nastala, in za katero bo okolje želelo, da obstaja in se razvija.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki soustvarjate zgodbo o Žabicah. Hvala vsem, ki ste del »žabje družine«, ki Žabice z naklonjenostjo podpirate ali Žabice šele spoznavate. Hvala trenerjem in staršem, ki s svojim zgledom moč prostovoljstva prenašate na mlajše generacije. Hvala, ker svoje znanje, izkušnje, srčnost, čas in pozitivno energijo nesebično razdajate za dobro širše skupnosti. Hvala vam, vi ste največja vrednost našega društva.

Vsem želimo miren božič in vesele praznike, v letu 2023 pa zdravja, sreče, upanja, poguma in iskrenih prijateljev. Žabicam pa posebej želimo, da bi še naprej ohranjale svoje sanje in odločenost, da svoje sanje uresničijo.

V imenu ŠŠD Log - Dragomer, Simon Strgar

Oglejte si tudi