Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
17°C
-1°C
SOB.
20°C
1°C

Počitnice

Pred nami so težko pričakovani dnevi sprostitve, razvedrila, polnjenja izpraznjenih baterij in druženja z našimi najbližjimi. Predvsem verjamem, da se bomo starši posvetili druženju s svojimi mladimi junaki v sproščenem vzdušju in okolju, ki ni nujno vsakdanje.

Ob vsej radoživosti in razposajenosti se pa ob pogovoru v družinskem krogu le lahko spomnimo na tiste družine, ki si ne morejo privoščiti plavanja v morju, izletov v hribe in taborjenja v letoviščih doma in v tujini. Prav je, da se zavedamo, da živimo v istem okolju kot pomoči potrebne družine in se naši otroci zavedajo, da ni samo po sebi umevno, da razpolagajo z najmodernejšo elektronsko opremo. Menim, da je prav, da izkoristimo čas počitnic tudi zato, da naše najmlajše usmerjamo v skromnost in plemenitost, kar jim bo koristilo v času odraščanja in tudi v kasnejših letih. Velja spomniti, da smo Slovenci sočutni in se radi vključujemo v dobrodelne dejavnosti ter smo pri tem pregovorno radodarni. In tako je tudi prav.
Ob tem moram izpostaviti dogodek iz naše sredine, ko je Športno društvo Dragomer - Lukovica nesebično organiziralo plemenito športno prireditev 24 ur dobrodelnega tenisa. Ves izkupiček so preko Centra za socialno delo Vrhnika namenili družinam iz naše okolice. Ponosen sem, da sem bil del tega dogodka, da sem lahko doživel predanost članov društva, ki so skupaj s svojimi družinami organizirali in vodili prireditev. Ustvarili so izredno čustven in nepozaben dogodek, ki lahko nam vsem daje motivacijo za delo v prihodnje in je potrditev, da so posamezniki in skupine, ki jih združuje to omenjeno športno društvo, na pravi poti. Ob vsem je zame najpomembnejši del to, da so od zadovoljstva in veselja žareli obrazi prisotnih otrok, ki so se zavedali, da pomagajo svojim sosedom, ki njihov prispevek zelo potrebujejo.

Imejmo v svojih mislih to, da je prav, da živimo v svoji okolici z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, ker bomo lahko le na tak način darovali svoj prispevek na poti do sreče nekomu, ki sam ne zmore doseči cilja.

Želim vam prijetne in varne počitniške dni,

Miran Stanovnik, župan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi