Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Še zadnjič letos smo čistili okolico

V občini Log - Dragomer je sredi septembra potekala čistilna akcija z zgovornim naslovom Še zadnjič očistimo Slovenijo! Prostovoljci, ki jim ni vseeno za naše okolje in so želeli s svojim delom preiti od besed k dejanjem, so se ob 9. uri zbrali v športnih parkih na Logu in v Dragomerju, kjer so prejeli kratke usmeritve ter navodila. Mednje pa so razdelili tudi vreče za smeti in rokavice.
Prostovoljci so se veselo lotili čiščenja, a žal ugotovili, da je na območju občine, kljub nedavni čistilni akciji, še vedno ogromno odpadkov. Žal so še vedno največ odpadkov nabrali prav ob regionalni cesti, kar priča o brezbrižnosti posameznikov, ki jim ni mar za čisto okolje. Zato lahko rečemo, da je prav vsak izmed nas, ki tu živimo ali se večkrat vozimo po tej cesti, poklican, da ukrepa v primeru smeti. Vsak dan, tudi kadar ni čistilne akcije, lahko vsak pobere odpadek ali obvesti pristojne službe o raztresenih smeteh in pomaga narediti našo občino še lepšo!
V Športnem parku Dragomer je sočasno z akcijo potekala tudi otroška delavnica na temo varstva okolja, ki jo je organiziralo društvo DVIG. Mladinski odsek planinskega društva Rega pa je organiziral otroške delavnice z okoljsko tematiko že vikend prej, na prireditvi Športfejst. Moramo se namreč zavedati, da če želimo naše okolje ohraniti za mlajše rodove, največ šteje prav učenje najmlajših. Le človek, ki se zaveda posledic svojih dejanj, je lahko odgovoren do sebe, drugega in seveda okolja, v katerem živi.

 

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi