Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Športfejst, praznik športa in povezovanja

Prvi vikend v septembru v naši občini že tradicionalno mineva v znamenju športa. Tako je tudi letos pod okriljem občine in v izvedbi športnega društva Dragomer Lukovica v osrednjem športnem parku v Dragomerju od jutranjih ur pa vse do poznega večera kar mrgolelo različnih športnih dejavnosti. Vsako društvo oziroma njihova sekcija pripravi svoj program. Na koncu pa sledi zabava pod šotorom.
Mladinski odsek Rega je poskrbel za animacijo otrok, s svojo izvirnostjo in prizadevnostjo pa so navdušili vse, tudi župana Mirana Stanovnika, ki jim je za uspešno izpeljan poučno-animacijski program Lov za zakladom podelil županovo petko. To je priznanje, ki ga župan podeli vsem, ki na svojem področju naredijo nekaj izjemnega in s svojim delom pustijo pozitiven pečat v občini, predvsem pa služi kot spodbuda za naprej. "Navdušen sem ob dejstvu, da so mladi pripravili tako zanimiv in dodelan program ter po naši občini popeljali na zabaven in poučen pohod toliko otrok. Poleg tega pa so poskrbeli, da so imeli otroci, ki so ostali tu, v športnem parku tudi dodatno animacijo, kot so razne družabne in športne igre ter poslikava obrazov. Veselje in navdušenje otrok je bilo zame velik dokaz o dobrem delu te mlade ekipe." Mlada ekipa sekcije Rega je bila med prejemanjem priznanja iz županovih rok prešerno nasmejana, ob tem pa so tudi obljubili, da bodo prihodnje leto pripravili še boljši športno-poučni program za otroke.

Športfejst je sicer festival športa in dobre volje, ki povezuje vse, ki sta jim blizu rekreacija in gibanje. Človek, ki s svojim vodenjem in ekipo stoji za organizacijo tega dogodka pa je domačin Mark Winterleitner, predsednik športnega društva Dragomer Lukovica. Po podelitvi priznanj najboljšim ekipam je dejal: "Športfejst je, lahko rečem, tradicionalna športna prireditev, ki povezuje različne ljudi. Staro in mlado, bistvo vsega pa je v druženju. Dve leti sem na čelu društva in ker smo že lansko leto uspešno organizirali to prireditev, nam je občina Log - Dragomer ponovno izkazala zaupanje in podelila organizacijo. To si štejemo v veliko priznanje za naše dosedanje delo in seveda tudi kot zavezo za dobro delo in zagnanost še naprej. Ponujamo športne discipline, kot je recimo tenis, kjer sodelujejo tudi ostale občine, torej gre tudi za tekmovanje širšega značaja. Tokrat smo v Dragomerju odigrali tekmovanje v dvojicah pod okriljem medobčinskega turnirja za pokal Našega časopisa. Poleg tenisa imamo tudi ostale športe, kot so tekmovanja v odbojki na mivki, košarki, malem nogometu in seveda balinanju. V športnem parku na Logu pa v tem času potekajo tudi tekmovanja v nogometu na velikem travnatem igrišču in državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Za ohranjanje tradicije je tu tudi stara igra škuljanje, ki izhaja še iz časov, ko so si otroci med tem, ko so pasli živino, krajšali čas. Skratka ta vikend je resnično v znamenju športa in aktivnosti. Posebej pa želim pohvaliti animacijo za otroke s strani mladinskega odseka Rega, saj so sami pripravili odličen program. Letos so vodili skoraj 100 otrok na lovu za zakladom in so na ta način poskrbeli tudi za najmlajše, da so se zabavali in družili in smo poskrbeli tudi za ta del in ne samo za športne aktivnosti."

Organizacija Športfejsta je sicer zahteven zalogaj in po besedah predsednika ne bi mogli prireditve izpeljati brez sodelovanja članov raznih društev in njihovih sekcij ter posameznikov. Za to da so za srečelov zbrali tisoč dobitkov, so delali že pred počitnicami, priprave so se začele že maja. Poleg tega pa so tu še priprava prizorišča, šotora, nastopa skupine in ponudbe hrane ter pijače, ki Športfejstu da še družabno in zabavno noto. Po končani podelitvi priznanj najboljšim ekipam je predsednik društva Mark Winterleitner, ki sicer dela v zavarovalništvu, še posebej poudaril, kaj je po njegovem bistveno za uspeh športnega dogodka: "Rad bi povedal, da brez ekipe, s katero sodelujem, ta prireditev ne more biti uspešna. Resda sem predsednik športnega društva Dragomer Lukovica, toda sam tega ne morem postaviti. Zato sem ponosen in vesel, da vsi, tudi lokalna skupnost, dojemamo ta dogodek kot nekaj našega." Se vidimo čez eno leto, drugo soboto v septembru, ko bo na vrsti že devetnajsti Športfejst.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi