Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
12°C
-1°C
JUTRI
15°C
-2°C
Deli
3051

Priznanja so šla v roke najbolj zaslužnim

V času praznovanja občinskega praznika v občini Log – Dragomer, 30. maja, so v prostorih osnovne šole podelili priznanja najbolj zaslužnim, ki so s svojim delom in prizadevanjem postili pečat v minulem letu in so zgled ter spodbuda za občane.

Po uvodnem nagovoru je šolski pevski zbor zapel Zdravljico in s tem pozdravil vse prisotne, vključno z uglednimi gosti. Za kulturno umetniški del programa so so poskrebli otroški pevski zbor pod vodstvom Mojce Loreber, ki so skupaj z Orffovo skupino zapeli in zaigrali tudi ljudsko pesem iz Gane. Venček ljudskih pesmi so v stari svečani noši zapele Trlce, na koncu pa so zbranim zaigrali še pihalni kvintet Nauportus z Vrhnike pod vodstvom Matica Kovača.

Župan Miran stanovnik je v svojem nagovoru povedal zakaj podaja priznanja: 'Po treh letih in pol našega mandata smo se želeli osredotočiti na to, da za nobeno stvar, ki smo jo naredili ali pa so jo naredili, ni zaslužen en sam posameznik, ampak za njim vedno stoji ekipa ali kolektiv in zato sem vse nagrade, vsa priznanja župana Log - Dragomer podelil ljudem, ki so najbolj zaslužni za vse to, kar se v naši občini dogaja in se bo na tem delalo tudi v prihodnje. To je priznanje temu, kar so ti ljudje in ti kolektivi naredili za našo lokalno skupnost.'

Priznanja občine se podeljujejo vsako leto, vendar je prav župan najbolj goreč zagovornik, da če ni nekih tehtnih razlogov ali posebnega vzroka, da se priznanja podelijo, na to gleda zelo zadržano. Namreč ne želi, da se razvrednoti podelitev priznanj in, da to, da se vsako leto podeli priznanje, ker je to v navadi, postane samo po sebi umevno. Priznanja niso sama sebi namen ampak izraz hvaležnosti občine in župana za neko konkretno dejanje ali prizadevanje. Ti ljudje, ki dobijo priznanje, so res zaslužni za nekaj pomembnega in v nasprotnem primeru, bi s podeljevanjem iz neke navade ali rutine razvrednotili prizadevanja vseh dosedanjih nagrajencev.

Miran Stanovnik je takole končal svoje misli ob podelitvi: 'To mora biti dober signal ljudem, da se ponovno zavedajo tega, da je vsak občan odgovoren za napredek in razvoj občine. Seveda vsak po svojih močeh. Od nikogar se ne zahteva, da dela tisto česar ne zmore. Veliko lahko posameznik, ki ne more pomagati, pripomore k boljši skupnosti že s tem, da ne nagaja, ko se drugi trudijo za skupno dobro. Vsak se sam zaveda koliko lahko pripomore za dobrobit skupnosti. Verjamem, da bo v prihodnjih letih vedno več zadovoljnih občanov.'

Za leto 2018 so priznanja prejeli: Delovna skupina strategije razvoja občine Log – Dragomer, Delovna skupina za pripravo plana razvoja občinskega centra na območju šole Log – Dragomer, Delovna skupina za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje centralnih dejavnosti  Dragomer – Lukovica, Delovna skupina za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta za krajevno središče naselja Log pri Brezovici in Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!