Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Pot, ki povezuje Log in Dragomer

Večletna prizadevanja za varno pešpot med Logom in Dragomerjem so obrodila sadove, saj so občani na začetku junija dobili novo pridobitev, ki povezuje oba dela občine. Ob slovesnem odprtju je trak prerezal župan Miran Stanovnik v družbi predstavnika izvajalcev del Metoda Keršmanca, župnika na Brezovici Jožefa Pojeta in občinskega svetnika Andreja Jermana Blažiča.
Odprtje je župan Miran Stanovnik pospremil z besedami: "Varna pot je namenjena najbolj ranljivim skupinam za prehod preko naše občine, a ne govorimo le o otrocih, ki hodijo v šolo, ampak tudi o starostnikih. Ideja je živa praktično že od ustanovitve občine Log - Dragomer. Odprtje tega novega urejenega odseka pa je začetek celostne zgodbe, ki bo oba dela med seboj še bolje povezala, natančneje od Lukovice do Jordanovega kota. Nova urejena pot poteka od Loga do pokopališča na Logu do Rosovša, torej predstavlja bližnjico za pešce, ki se s tem tudi izognejo precej obremenjeni prometnici. Starejši občani bodo sedaj lažje prihajali do pokopališča in cerkve ter nenazadnje do trgovine, vse to seveda brez uporabe avtomobila."
Kako koristna in uporabna je ta nova pot, ki je – lahko rečemo – že od nekdaj povezovala Log in Dragomer, se je pokazalo že med gradnjo. Občani so jo namreč začeli uporabljati že v začetni fazi. Miran Stanovnik: "Lahko rečem, da se nismo spomnili nečesa novega, saj je stezica tu že obstajala, a je bila nevarna, polna korenin in skal. Tako hitra ureditev vsekakor ne bi bila mogoča, če ne bi služnosti na delu zemljišča brez oklevanja odstopila Župnija Brezovica." Župnik Jožef Poje, ki je ob svečanem odprtju tudi nagovoril zbrane in blagoslovil to novo občinsko pridobitev, je dejal, da je z veseljem pristopil k sodelovanju, saj gre za skupno pridobitev. Sodelovanje je pohvalil tudi župan Stanovnik, ki se je ob tej priložnosti tudi zahvalil cerkvi in župniku, saj so hitro našli skupni jezik in verjame, da bodo tudi v prihodnje sodelovali dobro.

Svoj pogled na novo pridobitev je predstavil tudi Andrej Jerman Blažič, občinski svetnik in tudi idejni vodja tega projekta, ki je kot neke vrste zunanji sodelavec občinske uprave posvečal izjemno veliko pozornosti temu, da je bil projekt izveden po načrtih. Predstavil je svojo vlogo pri projektu in kako je z rednim, lahko rečemo praktično dnevnim spremljanjem del na gradbišču komuniciral z občani, lastniki zemljišč in skladom kmetijskih zemljišč ter projekt uspešno pripeljal do konca. 

Na vprašanje o tem, ali bomo na tej poti poleg že postavljene klopi za počitek videli tudi asfaltno podlago, je župan dejal, da po nepotrebnem ne želijo asfaltirati površin, kjer ni nujno, saj želijo ohraniti pristen odnos do narave in čim bolj podeželski videz. Za zdaj je tako povsem dovolj gramoz na poti, če bi se v prihodnosti izkazalo, da obstaja potreba in je koristno, da bi pot asfaltirali, pa bodo o tem vsekakor razmislili. Morda je za konec dobro dodati še, da je ta pot namenjena pešcem in nikakor ne športnim aktivnostim s kolesi ali kakšnimi drugimi prevoznimi sredstvi. Nikakor ni namenjena sproščanju adrenalina, zato na občini pozivajo vse uporabnike te poti, da poskrbijo za svojo in varnost vseh, ki jih bodo na njej srečevali.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi