Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v balvanskem plezanju na Logu, vabljeni

Konec junija, natančneje v soboto in nedeljo, 23. in 24. junija je v športnem parku na Logu potekala prva tekma za državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Na prenovljeni plezalni steni, ki je sedaj sodobnejša in gre v korak s trendi sodobnega športnega plezanja po svetu, so se pomerili naši najboljši športni plezalci.
Nastopali so tako najmlajši v kategoriji cicibanov kot tisti z največ izkušnjami v kategoriji članov. Med cicibani in cicibankami sta bila najboljša Neža Zajc in Anej Koštomaj, med mlajšimi dečki in deklicami Sara Čopar in Luka Jerman, pri starejših dečkih in deklicah pa Lucija Tarkuš in Bine Meke. Pri tistih nekoliko starejših so se najbolje izkazali Janja Garnbert in Matic Kotar med mladinci in mladinkami. V kadetski konkurenci pa Lučka Rakovec in Luka Potokar. V najbolj atraktivni konkurenci, torej med člani in članicami pa sta slavila Janja Garnbert in Gregor Vezovnik.  Če ste nad plezanjem navdušeni in bi si radi ogledali ta šport v živo, imate novo priložnost že v drugi polovici septembra, ko se bodo ponovno srečali najboljši domači plezalci. V športnem parku  se bo prvi del tekmovanja za državno prvenstvo v organizaciji domačega društva Korenjak odvil
že v soboto, 21. septembra, in nato nadaljeval še v nedeljo, 22. septembra.  Prireditev se bo vsak dan začela ob 9. in končala ob 20. uri. Vabljeni na prijetno druženje in navijanje za naše najboljše ter seveda predstavnike naših korenjakov.

Besedilo Peter Kavčič, foto: arhiv društva Korenjak

Oglejte si tudi