Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Ložani prvič na Brezoviškem gasilskem rallyju

Pod okriljem GZ Brezovica smo se Ložani odločili, da se udeležimo tekmovanja v gasilskih spretnostih in vožnji z gasilskimi vozili. Brezoviški gasilski rally je potekal že tretjič.
Na vabilo gasilcev iz Podpeči so se trije naši člani ojunačili, da bodo sodelovali na tekmovanju. Naše vozilo MAN AC 16/60 je upravljal gasilec voznik Damjan Gutnik, del napadalne trojke pa sta bila tudi poveljnik Rok Meglen in član Matej Žitko.

Naloge so potekale na širšem območju GZ Brezovica; od Podpeškega jezera, Brezovice, Goričice/Prevalja,  Vnanjih Goric in Notranjih Goric pa vse do Kamnika pod Krimom.
Ložani kot novinci smo se na tem tekmovanju kar solidno odrezali. Posadka PGD Log AC je v kategoriji cistern in večjih gasilskih vozil od dvanajstih zasedla 9. mesto, naš gasilec voznik Damjan Gutnik pa je bil po mnenju sodniške komisije proglašen za najbolj natančnega in spretnega voznika med vsemi 24 ekipami in je za nagrado prejel novo čelado Rosenbauer. Čestitamo, fantje!

Gasilski rally je zelo zanimivo, praktično tekmovanje, ki dobro ponazori reševanje na več ravneh. Vse čestitke GZ Brezovica za odlično izvedbo tekmovanja. Upam, da bomo kakšno tekmovalno točko naslednjič lahko pripravili tudi v Občinskem gasilskem poveljstvu Log - Dragomer.


Andrej Gubič, PGD Log, foto: A. G.                           

Oglejte si tudi