Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Gasilski kviz GZ Vrhnika

V soboto, 12. marca, je v Osnovni šoli Log – Dragomer potekal Kviz gasilske mladine Gasilske zveze Vrhnika v organizaciji poveljstva Log – Dragomer. Prijavilo se je rekordno število ekip, skupno kar 37 ekip pionirjev, mladincev in pripravnikov.
Tekmovanje smo odprli s pozdravom predsednika gasilske zveze Vinkom Keršmancem in nagovorom ravnateljice Mihaele Mrzlikar ter dvigom gasilske zastave. Nato so se otroci preizkusili v znanju gasilske preventive, poznavanju gasilske zgodovine in organizacije, znanju prve pomoči in se pomerili na različnih poligonih (hitrostno vezanje vozlov, spajanje cevi, hitrostno navezovanje orodja …). Medtem ko smo čakali na rezultate, smo se okrepili s kosilom. Znanje, spretnost in športna sreča so dali zmagovalce vseh treh kategorij.

Prvi dve ekipi iz vsake kategorije sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo v soboto, 19. marca, v osnovni šoli v Borovnici. Čestitke vsem ekipam in njihovim mentorjem za uvrstitev in za udeležbo na tekmovanju.

Zahvala gre vodstvu šole, ker smo lahko tekmovanje izvedli v njihovih prostorih, in šolskemu kuharju, ki nam je skuhal odlično kosilo. Hvala pa tudi vsem tekmovalcem, mentorjem, sodnikom in organizatorjem, da smo tekmovanje pripeljali do konca.

Marina, PGD Log

Oglejte si tudi