Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Občina pripravlja nov lokalni energetski koncept

Log - Dragomer, 31. oktober 2022 – Gre za razvojni dokument na področju oskrbe in rabe energije, ki vključuje ukrepe za učinkovito rabo energije ter način oskrbe z energijo iz obnovljivih virov, soproizvodnje odvečne toplote in iz drugih virov. Lokalni energetski koncept je trenutno v javni obravnavi. Do 18. novembra lahko na elektronski naslov obcina@log-dragomer.si podate morebitne predloge in pripombe na predlog LEK-a.

Občina Log - Dragomer v sodelovanju z izvajalcem Goriško lokalno energetsko agencijo pripravlja nov Lokalni energetski koncept Občine Log - Dragomer (LEK). LEK je koncept razvoja občine na področju oskrbe in rabe energije, ki vključuje ukrepe za učinkovito rabo energije ter način oskrbe z energijo iz obnovljivih virov, soproizvodnje, odvečne toplote in iz drugih virov. Skladno s 1. odstavkom 29. člena Energetskega zakona lokalna skupnost sprejme lokalni energetski koncept kot program ravnanja z energijo v lokalni skupnosti po predhodnem soglasju ministra, pristojnega za energijo. Posledično bo dokument v naslednji fazi posredovan na Ministrstvo za infrastrukturo. Nato bo LEK po pridobitvi soglasja obravnavan na seji Občinskega sveta.

 

Občina Log - Dragomer je Lokalni energetski koncept dala v javno obravnavo. Predlog dokumenta si lahko ogledate na spletni strani Občine Log - Dragomer, kjer  vas vabijo, da podate morebitne predloge in usmeritve glede predlaganih ukrepov navedenih v osnutku akcijskega načrta. Te lahko podate do 18. 11. 2022 na elektronski naslov: obcina@log-dragomer.si.

 

V. L. 

Oglejte si tudi